Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz kavalkád #60 üzenetére

    (egyebkent nezz meg par rendes receptet / howtot, youtubeon lesz sok ami pontosan mutatja olyantol, aki ert is hozza, es nem csak lelkes hobbista :B )

    medium az 60-65 (en 62ot szoktam megcelozni), es a huz legvastagabb (leghidegebb) reszen merjed. utana hagyjad ilyen 45-50 fok kore hulni (~5-10 perc, szoval talalas ha tobben vagytok kritikus), ott lesz tokeletes.

    ha a hutobol veszed ki, akkor erdemes 20-30 percet varni szobahon, hogy felmelegedjen. mosas utan szaritsd le pl papir torlokendovel mielott nekiallnal sutni.

    ha eleri a celhot, akkor azonnal vedd le es hagyd hulni.

    tarcsat nem vagom, de vajban serpenyoben kozepesen magas langon ez altalaban par perc ilyen 2 centis szeletvastagsag korul. grillen picit tobb 200 fok korul.

    ja igen: erdemes ugy venni, hogy a best before elotti nap csinalod meg. ha puhara akarod, akkor optimalis esetben ne fagyaszd le: lefagyasztva elall, cserebe a texturaja nem lesz annyira jo. pro tip: nezz leertekelt meg epp nem lejaro marhat, ugy akciosan kapsz neha pont tokeletes allagut venni. szin alapjan kb lehet latni, hogy mi az, amit meg oke megvenni, viszont pl a marha alhas mar egy hettel a best before elott is uszni fog a szoszaban: ez normalis, szaganak rendben kell lennie.

    ha nagyon nem ettel marhat, akkor erdemes eloszor max ilyen 200got, legalabb medium (akar medium well) szinten kiserletezni. rarebol nagyobb adag sok lehet az ember hasanak, ha semennyire nincs hozzaszokva.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák