Új hozzászólás Aktív témák

  • mgy

    senior tag

    Urak, tudnátok segíteni?
    Itt maradtam egy félig bekonfigol Hex-S-el, úgy-ahogy megy rajta a net, de messze nem vagyok még boldog. Szeretném megtanulni a Router OS-t legalább felhasználói szinten (már ha van ilyen), de most egész egyszerűen nem fér a többi dolgom mellé.
    Két fontosabb dolog lóg még, szeretném, ha VPN kapcsolatom már a router kezelné, nem az egyes helyi hálón lógó gépek. Találtam leírást rá, de nem boldogultam vele. Van működő eljárásotok ennek a beállítására?
    A másik pedig egy második wifi hálózat összerakása lenne, ennek viszont fogalmam sincs, hogyan kezdjek hozzá. Ideális esetben három weifi hálózatot szeretek itthon látni, egyet a családnak, egyet a vendégeknek, egyet pedig a "dolgoknak". Nyilván a családin lévő gépek látják egymást és a netet, a vendégek csak a netet plusz 2-3 stream eszközt a házban, míg a harmadik, a dolgok nete egyáltalán semmit nem ad a rajta csüngőknek, csak net elérést.
    Unify AP-k vannak amúgy a itthon, elsőre úgy érzem, a mikrotiken kell csinálni egy második lant a "dolgoknak" és azt adni a unify-oknak, hogy a megfelelő wifin azt adja, de ez csak elképzelés.
    Köszi előre, ha tudtok picit segíteni!

Új hozzászólás Aktív témák