Új hozzászólás Aktív témák

  • MPeti2

    csendes tag

    Sziasztok!

    ASRock B450M Pro4 alaplaphoz keresek memóriát, M.2 SSD-t, és processzort, nem mindennapi használatra, hanem NAS-nak és általánosságban házi szervernek.

    Már van egy stabilabb eléképzelésem hogy az említett kategóriákból mit szeretnék venni.
    Olvasgattam ebben és más topikokban is, ami alapján úgy tűnik nem lehet baj, de mielőtt megrendelem szeretném kérni a véleményeteket, hogy szerintetek is ki fognak-e békülni egymással az alkatrészek.

    Memóriának Kingston KSM29ES8/8HD-t néztem ki.
    Az alaplap QVL-jén elég kevés ECC RAM-ot láttam (amit láttam arról azt olvastam hogy Ryzen-ekkel a márka nincs úgy kibékülve), viszont a Kingstonról pedig azt olvastam hogy Ryzenekkel elég jól működnek, és az ECC képességet nem szeretném elhagyni.
    Ebből a memóriából nem találtam kit váloztatot. Szerintetek mennyire kockázatos, hogy ha kettőt veszek de egyszerre, és mennyire az, ha a másodikat csak 1 év múlva?

    Processzornak a Ryzen 1200-at néztem ki. Valószínűleg jövőre cserélem jobbra, de egyelőre spórolnom kell vele, addig meg elégnek tűnik. Ha úgy alakul, lehet hogy meg is tartom.
    Igyekszem az újabb, Zen+ (12nm) változatot venni, találtam is webáruházakat (1, 2, 3) amik a technológia és a cikkszám alapján úgy tűnnek, mintha ezt adnák, viszont annyi nevesebb magyar webshop-ot láttam az elmúlt hónapokban amik azt sem tudják mit adnak el (téves terméket küldtek), hogy egy kicsit félek hogy a régi változat jön.

    SSD-nek a Kingston A2000-t néztem ki, mégpedig az 500 GB-os változatot, ami az SSD topikban ajánlottként is van megjelölve. Egy kicsit furcsállom az olcsóságát. Ez egy NVMe SSD, amit az Ultra M.2 csatlakozóba szánok, hogy az összes SATA csatlakozó használható maradjon.
    Erre azért is kérdezek rá, mert olvastam egy másik fórumon hogy a B450M Pro4 finnyás az SSD-kre, és nincs benne a storage QVL-ben, viszont az A1000 benne van (ez már nem kapható Magyarországon), amit a topikban korábban meg is erősítettek hogy jó lesz

    Remélem nem írtam túl sokat, igyekeztem leírni mindent ami fontos lehet.

    Köszi előre is!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák