Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz MM #106025 üzenetére

    A három kinézett lap egyaránt jó választás. Az egyéni preferencia dönthet...

    Nekem ASUS ROG Strix B650E-E van, ugyan az az Intel I225-V hálózati kártya van benne, mint az E-F-ben, és nincs hálózati problémám.

    VRM terén van eltérés a 3 lap között, a B650E-F-ben 2x6, az MSI-ben csak 2x7 fázis van a CPU-nak, az AsRockban 2x8. De a 7800X3D amúgy sem túl nagy étvágyú, tehát ilyen téren nem nagyon lesz gond, teljesen alap deszkákban is probléma nélkül repeszt a 7800X3D.

    A Steel Legend-nél viszonylag magasabb VRM hőfokokat mértek, de hétköznapi felhasználásnál nincs ezzel kapcsolatban negatív tapasztalat (van felhasználó a Zen4 topicban).
    Az AsRock mellett szól, hogy két hálózati csatija van, ha esetleg komolyabb otthoni hálózatod van, ki lehet használni például.
    Az MSI mellett szól, hogy két PCI-Express 5.0-ás M.2 NVME csatija van - jövőre való tekintettel, ha 1x az 5.0-ás SSD-k már kellően hűvösek lesznek, esetleg tényező lehet.
    Az ASUS B650E-F mellett az olyan apróságok szólnak, mint az ára, meg az, hogy pl. van gyors VGA kártya rögzítés-oldója.

    Ha nekem kellene dönteni, akkor én is bajban lennék, nekem mondjuk az ASUS mellett szól az UEFI menüje - de ez szubjektív dolog, nekem ez jön be például, viszont a két háló kártyát én ki is tudnám használni, tehát én anno majdnem X670E Steel Legend-et vettem. Viszont a 2db 5.0-ás NMVE csati is vonzó dolog, ha 3+ évre veszed a gépet...

    Szerintem válaszd azt, ami szubjektíve tetszik Neked. ;)

    Egy észre vétel: a Trident Z5 esetén az NH-D15 első ventijét eléggé meg kell majd emelned, mert ugye 42mm-es a RAM, viszont a D15 első ventijénél csak 32mm hely van. Az R5-ben simán megcsinálhatod, van hely mondjuk.

    De azt is csinálhatod, hogy simán leveszed az első ventit (NH-D15S-t csinálsz belől), így is le fogja hűteni. A másik lehetőség, hogy a végére szereled át...

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák