Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Imz #61271 üzenetére

    Ez látatlanban elég nehéz eset, készen kaphatót biztos nem tudnék mondani, ami minden paraméterednek megfelelne.

    Apex Pro ugyan nem tűnik rossznak, mivel 45cNt írnak rugóra (~MX Red), és állítható a kapcsolási pontja.
    Viszont az ára nem igazán szimpatikus, meg a kupakszettjéről sem írnak túl sokat, ezt elnézve egyből hányingerem van a kakaóbevonatos ABStől
    Ez egy 20-30k-s billzeten még oké, mert abba az árba más nem fér bele, de egy ~100k-s billzeten legyen már valami normális kupak!
    Mivel nem dustproof a kapcsolója, a bottom-outját tudnád hardveresen is korlátozni egy vastag o-ringgel, így 3.5-4mm helyett csak 2-2.5mm-et mozogna fel-le a kupak.
    Viszont az átfűzős LED miatt nem lehet nagyon kenni a kapcsolót, hogy finomabban járjon.
    Ezt ebben a formában nem merném ajánlani.

    Mivel kell a numpad, így csak 100% billzet jöhet szóba, az meg darabokból építhetőben elég ritka (GMMK ISO barebone kapható még? Nem a szívem csücske...)

    Sok gépeléshez meg gondolom minél puhább, könnyebben lenyomható gombokat szeretnél. (MX (Silent) Red/Gateron Red környéke? Gateron Brown? azoknál is puhább kell?)
    Nem tudom, mi a kedvenc leütési mélységed, 2mm? kevesebb?
    Taktilis legyen? Ne legyen?

    Nem tudom, a CK550-et nézted-e már valahol, Gateron Brown elég puha, de taktilis kapcsoló, ezt is tudod hardveresen korlátozni o-ringgel, viszont a 2.5mm körül van az érzékelési pontja, később kapcsol, mint a Cherry Brown!

    Ha van időd+türelmed customizálni, akkor szerintem valami cserélhető kapcsolós vonalon lenne érdemes elindulni, akár a GMMK barebonet, akár valamelyik teljes méretű Redragont (Mitra RGB? Vara?) robbantod szét, így viszonylag könnyen lehetne a kapcsolókat a nehed megfelelő keménységűre, kenésűre, taktilitásúra "finomhangolni".

    Tennék bele valami hangtompítót a billzet felső része és a PCB közé, hogy ne csörögjön a plate. (modular foam? filc? Gumibelsőt hagyjuk, egyrészt túl macera belefaragni, meg akármit csinálsz vele büdös marad.)
    GMMKba bármilyen kapcsoló betehető (max letöröd a PCB mountedek műanyag lábait), Redragonokba csak vékony lábú Outemuk férnek, viszont az Outemuk is tetszőlegesen vegyíthetőek Cherry vagy Gateron alkatrészekkel, így akár az is működőképes ötlet lehet, hogy a billzethez járó kapcsolókba pakolsz Gateron Clear rugót+stemet, és akkor kapsz egy vajpuha lineáris kapcsolót (szóközt hagyd meg Outemu rugósnak!!!)
    Nyilván nem árt megkenni, mert az Outemu házak elég reszelősen járnak.
    Aztán tennék bele valami hangtompítót a billzet felső része és a PCB közé, hogy ne csörögjön a plate. (modular foam? filc? Gumibelsőt hagyjuk, egyrészt túl macera belefaragni, meg akármit csinálsz vele büdös marad.)
    Kupakszettnek, meg mondjuk a Razer doubleshot PBTje ~14k-ért, az biztos nem fog kopni. (Feltéve ha lehet feketét, vagy esetemben fehéret kapni. Pinket hagyjuk :DDD)
    Vastag o-ring szerintem kelleni fog bele, hogy ~1mm-mel csökkentsd a bottom-out mélységét. (Marad ~3mm)

    Ezen a szinten a kombinált kapcsolónyitó szerintem már muszáj, Outemut nagyon nehéz nélküle nyitni.

    Mittudomén, így egy viszonylag halk billzet kihozható:
    - random Redragon billzet ~20k
    - előre szabott filc 10$
    - 110db Gateron Clear ~30$, Silent Brown ~58$
    - egy csomag 5x2 (vastag) o-ring 3-4$?
    (- Razer PBT kupakszett opcionálisan 14k)

    +kenőanyag pár dollár, kapcsolónyitó ~10$

    Ez ha jól számolom 35-40k-ból kijön egy vajpuha lineáris, hangtompított ISO billzet, a Redragon gyári mártogatós magyar kupakszettjével (idővel kopni fog!), 55k-ból már Razer PBTvel. (nem magyar, de ISO!)

    De ez csak egy ötlet, nem tudom, mik a keménységi, taktilitási, kapcsolási pont mélységi preferenciáid.
    (Anno próbáltam a Gateron Cleart, én nagyon nem szerettem a puhaságát+taktilitás teljes hiányát!)

    [ Szerkesztve ]

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák