Új hozzászólás Aktív témák

  • sing1ep1ayer

    őstag

    válasz vjozsef #57109 üzenetére

    Azért ez így nagyon szépen hangzik, csak túlságosan idealista elképzelés. Belegondoltam milyen lenne, ha szeretnék mondjuk egy SATA kábelt rendelni, akkor a melóhelyen körbelobbiznék mindenkit, hogy "figyu, vegyé' má' a Merlintől te is valamit"... :U Közben épp baromira nem kell nekik semmi. Én marhára utálnám magam, hogy itt fűzök másokat azért, hogy rajtuk keresztül spóroljak. Vagy például Bátonyterenyeiként az újságban hirdetnék "Vásárolj te is hűtőventillátort onnan, ahonnan én és lehetőleg most" jeligére?

    @ (#57110) Potzee
    Csak egy budapesti ismerős kellene nekik, aki elég olcsón vállalja, hogy lerakják nála a csomagot, azután érte lehessen menni hozzá. Szíllítási feltételként pedig felajánlaná a honlapon, hogy bizonytalan időben történik, amint 10 budapesti rendelés összejön - később az időpontról emailben értesítené a delikvenseket. Ez idővel beállna és nagyjából lehetne sejteni, hogy hetente, vagy 2 hetente jön össze ennyi, de a mostani forgalom alapján is megsaccolható.
    A jelenlegi futár ugye 1.700 forint, erre rádobna 1.300-at (Vagy 2.300-at), az abszolút nem sok - ez menne az ismerősnek. Összesen tehát 3- ,vagy 4.000-be lenne a futár, amit a vevők 10 felé osztanak, azaz fejenként 3-400 forintból megúsznák. 1.700-hez képest az baromi jó, bár cserébe el kell mászniuk a rendelésükért.
    Én például ennyiért már simán bevállanám a közvetítést, lennék az "ismerős" (mert ez szinte nulla meló), de igazából nem ismerem őket (/őt?) :DDD és ők sem engem - viszont biztos vagyok benne, hogy akad olyan egyén, akiben megbízhatnának ennyire és tényleg az ismerősük. :)

    UI: Az egy csomagba pakolt megrendelések számát is lehet növelni - én a 10-et csak hasraütésre mondtam - ez forgalomtól függ és csak ők látnak rá (persze mindez még feltehetőleg növelné is a forgalmat) - akkor akár még olcsóbb is lehetne a dolog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák