Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz aron0528 #10822 üzenetére

    Szerintem a műholdvételi képesség nem oprendszer függő, hanem a hardver a lényeg. A WinCE leginkább a navi eszközökön használatos, viszont azoknak a hardverét kifejezetten a célhoz alakították, tehát kutyakötelességük hogy elég hamar találjanak jelet. Persze a beépített chip nem azonos, tehát lesz valamennyi eltérés.
    A tableteken jellemzően Android van, de ezeknek az eszközöknek zömét nem navigációra fejlesztették, tehát nem lesz viharsebes és bombabiztos ez a tulajdonsága (ahogy a fényképező része is eléggé gyatra a tabletek többségének). Néhány kivételnek azonban a navi funkciót is szánták (pl. NAVON, WAYTEQ a nálunk kaphatókból), ezekben dedikált műholdas chip van. Ugyanakkor azért ezek tabletként nem a legkorszerűbbek, hogy finoman fogalmazzak.
    És még egy saját tapasztalat, de mások is írták már: A műholdvételt ajánlatos karbantartani. Én például az Androidos GPS tabletemet akkor is bekapcsolom műhold keresésre legalább hetente egyszer, ha egyébként nem akarom navigálásra használni. Így - az egyébként nem túl acélos eszköz - kb. 30-40 mp alatt talál jelet, eléggé beépített területen, de szabad ég alatt. Ha ezt elmulasztom, akkor akár 2-3 percig is keresgél. Csak megjegyzem, hogy a Huawei P9 Lite telefonom ugyanott 6-8 mp alatt másfélszer több műholdat talál (persze egészen más kategória).

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák