Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz Zoli bácsi #3844 üzenetére

    Szia! A választást megkönnyíti ha megfigyeled az üzlet milyen mappa alatt jeleníti meg a készülékeit.

    Az egyik "/Szabadidos_navigacio" a másik pedig "/Autos_navigacio"

    Az autós navigáció azt jelenti, a készüléket beteszed a kocsiba, megmondod neki hova akarsz menni, megtervezi az útvonalat, és közúton oda navigál. A lényeg, hogy közúton. Tehát ezek a készülékek többnyire terepnavigálásra nincsenek felkészítve. Már csak azért sem, mert sokat fogyasztanak, általában 1-2 óra alatt lemerül az akkujuk. Természetesen a gépkocsiban ennek nincs jelentősége, mert ott ugyis a szivargyújtón van, és folyamatosan töltődik.

    Terepnavigálásra a Garmin készülékek az ajánlottak. Azokat kimondottan erre tervezték. Azonban ha vegyes használatra akarod igénybe venni, akkor olyan készülékre van szükséged, ami autós és terepnavigálásra egyaránt alkalmas. Amit belinkeltél, az nem ilyen, az kimondottan terepnavigációhoz való. Ahhoz nincs egész országot, sőt Európát lefedő térkép. Ez a készülék már ezt is tudja, de nem abban az árkategóriában van. [link]

    Ha nagyon megakarod erőszakolni a dolgot, akkor lehet olyan megoldást alkalmazni, hogy ebben az árkategóriában veszel egy noname PNA-t, "szerzel" hozzá autós és terepnavigációs programot, térképeket, de ez már nem lesz legális. És elképzelhető hogy sokat kell keresgélned és bűvészkedned, mire olyan lesz, mint amit szeretnél.

    És akkor a terepnavigációhoz még a tápellátást is meg kell oldanod cserélhető akkuval, vagy valamiylen mobil töltővel. És azt is figyelembe kell venned, hogy ezek a nagyképernyős készülékek terepen igen sérülékenyek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák