Új hozzászólás Aktív témák

  • tony

    csendes tag

    Sziasztok!

    A következő (érdekes) témában kérnék Tőletek segítséget!
    GPS-t keresek, főleg navigáláshoz (ezt mind írhatnám nagy betűkkel...elvégre egy GPS azért van hogy navigáljon...),de, és ez egy nagy DE, mivel sokat pecázok nyílt vízen is, nem tudom létezik-e olyan készülék amelyik tud 1m pontossággal vissza navigálni a megadott helyre !!!
    Lehet ez már a katonai kategória?...nem tudom. Ezekről minden gyártó mélyen hallgat.
    Ha esetleg ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata...de sztem elég ha csak "simán" leteszteli a készülékét és megosztaná a látottakat, azt nagyon megköszönném.

    Az enyém (TOMTOM ONE) sajna csak kb. 10m pontosságot tud (12 műholdat látva) de az értékek ( mármint a gps koordináták) ha egy helyben állok, akkor is folyamatosan változnak.

    Kicsit utána néztem a témának és arra jutottam, mivel a műhold helyzete kint a világűrben csak látszólagosan fix, és az egy képzeletbeli kockában van elhelyezve, így abban kis térben korrigálják folyamatosan, ezért van a folyamatos koordináta "vándorlás".
    Elképzelhető ha egy gps egyszerre 20-25 műholdat tud kezelni, javul a helymeghatározási pontossága? És ha igen melyik készülék tudja ezeket? Egyáltalán, létezik olyan gps a mostani piacon ami képes 20-30 műholddal kommunikálni egyszerre? (a katonai legalább 25-el kommunikál, de azok számomra elérhetetlen áron vannak).

    Mivel elég sokan olvassák a fórumot, már az is elég lenne, ha néhányan megnéznék a saját készüléküket milyen pontosan talál vissza a megjelölt helyre a koordinátákkal.

    előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák