Új hozzászólás Aktív témák

  • superecneB

    őstag

    válasz laszlohu #6661 üzenetére

    Ez a Garmin Nüvi 40 Full-EU-val (LM) mennyi a MM-ban?

    Olvasgattam, itt a topicban is és a mobilarenás fejtágítón is átestem de csak több kérdés merült fel bennem. Mindenesetre kinéztem pár itt ajánlott Navit, viszont azt nem tudnám megmondani, hogy melyik a legjobb választás ezek közül. Tudnátok ebben segíteni? Alapvetően itthon lenne használva, de lehet egy évben 1x kimennénk külföldre, pl Szlovákia síelés, Ausztria, esetleg nyáron Horvátország ilyesmire gondolok, nem nagy euro-tripre.

    Először is, a mobilarena-s cikk 2008-as így bátorkodom megkérdezni, hogy a TMC jelenleg milyen állapotokat ural? Akkoriban eléggé leszólták, főleg itthon, de most ennyi év elteltével történt -e változás hazánkon belül (valamiért nem lepődnék meg ha nem...)

    A kinézett típusok:
    Garmin Nüvi 50 erről csak jót olvastam, de drága és nincs TMC
    Garmin Nüvi 40 Árban ez a kategória lenne a nyerő, de igazándiból nem olvastam még egyértelmű választ arra, a kérdésre hogy iGO és a Garmin között melyik lenne a jobb. Mind kettő elvileg ugyan azt a térképet használja (TopMap) akkor mégis mi a külömbség?
    CNS Globe Pro nem tűnik rossznak és árban sem vészes, de a HD-ról azt olvastam, hogy Primoval szaggat. Nem tudom ez a modell hogy viseli?
    WayteQ X960BT HD nagyon kecsegtető a leírás alapján viszont nem annyira szeretnék mókolni vele, céleszközt keresek nem multimédiás zsenit, így nem látom értelmét a barom nagy felbontásnak.
    TomTom Via 125 Refurb dícsérik dícsérik de TeleAtlas, inkább TopMap-est szeretnék komoly érvem nincs emellett, de mindenhol azt olvastam, hogy a TeleAtlas itt nem olyan jó.

    Alapvetően tehát itthon egy személygépjárművel szeretnék eljutni A-B-be megbízható GPS navigációra támaszkodva, ami a hegyekben vagy a zsúfolt városban sem veszti el a jelet. Nincs igényem HD felbontásra. Legyen jó minőségű a tartója. TMC nem létszükséglet, esetleg bővíthetőséggel rendelkező de a csomaghoz nem járó TMC modulos készülékeken elgondolkoznék. Legyen megfelelő a fényerő, egyszerű használat, jól átlátható megjelenítés, hibátlan hangos navigáció magyarul ha lehetséges.

    Ezen tényezők függvényében miket zárnátok ki/ajánlanátok, melyik érvemmel vitatkoznátok?

    Leginkább a CNS Globe és a Nüvi 40 között vacilálok, de nem tudnám eldönteni melyik jobb. A garmin mellet szól a márka megbízhatósága, mondom ezt úgy, hogy a CNS-ről soha sem hallottam. Viszont a CNS-en meg iGO fut, amit meg jobbnak mondanak, meg egyszerűbbnek mindenütt. Tanácstalan vagyok...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák