Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz aclandiae #7253 üzenetére

    Az eszköz kiválóan működik. BT-n keresztül bármilyen eszközzel elérhető, navigáláshoz is használható olyan eszközhöz amiben nincs GPS vevő (pl. laptop).

    Többféle módon is használom. Ha elindulok egy hosszú útra (5-600 km), akkor indulás előtt bekapcsolom, megvárom míg adja a koordinátákat (ezt LED-ek jelzik), majd indulok. A célnál meg kikapcsolom.
    A másik módszer ha fényképezéshez használom, bár a módszer ugyan az. Fényképezés előtt bekapcsolom, megvárom míg jelez, aztán végig bekapcsolva van, amíg fényképezek. Ezt követően egy arra alkalmas programmal a koordinátákat beleírom a fényképekbe. A komparálás alapja az idő, tehát a művelet előtt a fényképezőgép idejét hozzá kell állítani GPS vevő idejéhez (bár ha ez nem történik meg, de ismerjük a két szerkezet ideje közötti különbséget, akkor az a kezelő programnak megadható, és akkor is megtörténik a komparálás).

    Az adatokat vagy BT-n, vagy USB-n keresztül lehet kiszedni. Én USB-t használok PC-n. A kinyerhető adatok formátumát meg lehet adni a kezelő programnak, akár Google Earth (kml, gpx) formátum is válaszható. Természetesen az NMEA-t is ismeri (gondolom abban rögzít, és a program abból konvertál).

    Természetesen GPS-es telefonnal és megfelelő programmal ugyan ez elvégezhető, de nem tudok olyan telefonról ami működő GPS vevővel elmenne 32 órát. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák