Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Egy olyan eszközt keresnék, amire teljesül, hogy:
    - Nincs semmiféle kijelzője, de lehet hozzá csatlakozni Bluetooth-on
    - Nagy érzékenységű vevője van, ami sok műholdat tud használ egyszerre
    - Tényleg jó beépített, vagy inkább külső (opcionálisan rádugható?) antennája van
    - Lehet folyamatos külső tápellátásról üzemeltetni

    Van egy eredeti Sygic-em Android-ra, amivel mint szoftver elégedett vagyok, így ha lehet, akkor ezt használnám tovább, viszont a Samsung Galaxy S beépített GPS-e már túl sokszor hagyott cserben.

    Új korában sem volt a legjobb, aztán beforrasztottam az antennát és használható lett, de mostanában megint egyre többször esik le a jel/zaj addig, hogy fogalma sincs hol vagyok nyitott ég alatt az autópályán, és akkor a beépített városi utakról ne is beszéljünk. Bár néha hihetetlen helyeken is van stabil jel, pl. magas épületek közt Budapesten, falombokkal fedett árnyékban főutakon, épületek szobáiban az ablaknál, stb, máskor autópálya hidakon áthajtva meg elveszik... Lehet, hogy felmelegszik a chip és akkor gyengül a jel...? Passz, a lényeg, hogy nem elég megbízható.

    Egy személyautó hátsó ablaka alatt szeretném elrejteni a készüléket. Ott, ahol az FM rádió antennája is van, és ahol a gyári GPS antenna is lenne, ha annak idején beépítik az autóba.
    Az utastérben fel van pattintva egy kárpitozott műanyag panel, ami rányúlik a felül sötétített hátsó szélvédőre, vagyis gyakorlatilag az ablakhoz simulhat az antenna. Elég sok hely van ott, bár azért egy telefontól nagyobb eszköz már nem igen férne ott el. Ide gondolok neki behúzni 12V-ot (aztán ha kevesebbet kér a kütyü, akkor persze még egy adaptert beiktatni), hogy zavartalanul üzemelhessen. (Végül is nem baj, ha van saját akksija, mert úgy gondoltam, hogy csak akkor kapna áramot, ha már az autórádió is kap, így akkor rövid megállók után nem kéne várni rá. De nem létszükséglet, ha ez nagyon megdrágítaná.)

    Túl sokat nem szívesen fizetnék érte, mert akkor ott van az opció, hogy szerzek bontottan egy gyárilag az autóba való navigációs egységet. De jobb szeretném ezt a telefonos-bluetooth-os megoldást. Az OLED kijelző szép kontrasztos és világos, a szoftver rendszeresen és automatikusan frissül netről (a telefonon, amit ugye gyakran viszek WiFi közelbe ha kell, ha nem), és már meg is szoktam, stb.

    Mit javasolnátok?
    Vagy egyáltalán hogy (a bluetooth-on kvül milyen kulcsszavakkal) keressem az ilyen kütyüket (és mi mostanában a legjobb megfizethető GPS chip)?

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák