Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Szétkaptam a telefont, és azt találtam, hogy bekövetkezett, amitől régen még féltem, csak elfelejtettem. Mikor beforrasztottam a gyárilag "gyurmával" csatlakozó antennát, akkor nehéz volt elhelyezni a kábeldarabokat (vékony telefon, és ennek végképp nem hagytak helyet a tervezők), és szétnyírta a hangerő szabályzó (éreztem is, hogy nehezebben kattogott a [felfelé] gomb). Kicseréltem, másképp igazgattam el, és most pöpec lett. A sok ablakos nappali közepén is 30m-t saccol, kültéren 5-öt, és A-GPS nélkül is 30-35s alatt van pozíció (tesztmódban, frissen törölt GPS adatokkal, A-GPS-el vagy második nekifutásra 2-3s, lát és használ is 12 műholdat).

    Nem tudom így is megérne-e ~18k-t egy MTK chipsetes vevőért, ami 5x sűrűbb frissítési intervallummal is pontosabb lehet (az EGNOS-nak hála, amiket a telefon tudtommal nem használ) és valószínűleg megbízhatóbb (mikor legutóbb rendben volt az antenna, akkor bőven használható volt a telefon, de úgy rémlik nagyvárosok magas épületei közt, főleg emellé esőben/hóban azért meg tudott hülyülni -> gondolom ilyenkor igazán jól jönne a jobb vevőérzékenység és az EGNOS). Minden estre legalább is nem kell elkapkodnom a választást és beszerzést.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák