Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz snowdog #7723 üzenetére

    Még nem is volt meg az S1-em, mikor azok a hibás GPS firmware-ek futottak, most 4.3-as Android van rajta.

    Persze, ha letöltöm az XRTA adatcsomat a google SUPL szerveréről, akkor szabad ég alatt 1-2 másodperc alatt van pozíció, még pár másodperc múlva egész pontosan, mert kéznél van neki minden, nem csak a pályaadatok, de még az ionoszféra korrekciók és egyebek is, ami csak kellhet, és egy hagyományos, netről nem "előtöltött" L1 kódmérős GPS-nek ezt mind (vagy pontosabban nem is feltétlenül ugyan ezt) különféle műholdakról vagy rádiófrekvenciás adásokból kell beszereznie.

    Mondjuk már ezen is gondolkoztam, hogy talán az is gond lehet, ha magától túl ritkán frissíti ezeket, és így elavult adatokat használ. Pl. szerintem alapvetően csak akkor keres magától XRTA szervert, ha üres ez a tároló, vagy ha elavultnak van jelölve akkor, mikor pozicionálni kezdesz, de menet közben már a műholdról letöltött adatokkal frissít, nem internetről, ugyanakkor ez a GPS chip biztos nem kap meg minden olyat műholdról, ami az XTRA-ban van, így talán bekerül a számításokba a korábban internetről kapott, csak már elavult adat is.

    Ha törlöm az XRTA tárolót és megtiltom neki, hogy használja (legegyszerűbb tesztelni a repülős móddal, de szervizmenüből is lehet), akkor viszont >=40 másodperc az első pozíció, és egy órával később sem lát annyi műholdat, illetve azokból is még kevesebbet tud aktívan használni, mint ha elő lenne töltve minden -> ebből sejtem erősen, hogy nem tud mindent letölteni a műholdról, amit netről, mert akkor hosszabb idő múltán már nem lenne olyan különbség, hogy ablakba téve 12 helyett 8-at lát, és 8 helyett 5-öt használ, és kisebb pontosságot jelez (de megnéztem már térképen rögzített ponton, hogy tényleg közelebb is találta magát hozzá).

    Szóval jobban bíznék abban, ha netről töltött cuccok nélkül is boldogulna annyira, mint nettel. Mostanában én töltöm le kézzel az XRTA-t mielőtt indítom a Sygic-et. Azóta nincsenek nagy gondok, de néha feltűnik, hogy eltéved (tudom merre megyek, mégis rám szól, hogy U-turn, U-turn, aztán megint csippan, hogy mégse, hanem még 2km előre :D).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák