Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Tegla80 #7764 üzenetére

    Jah, mellényúltam. Küldhetem vissza Kínába és remélhetem, hogy visszakapom a vételárat, mert itthon szerintem esélytelen lenne értelmes áron eladni (még a Bluetooth-ost csak-csak, de ez így nagyon korlátolt eszköz).

    Közben látom, hogy idén januárban megjelent egy új MTK GNSS SoC, ami már egyszerre kezeli a GPS és GLONASS + elvileg a Galileo, de ha fölénk is merészkedik majd ilyen, akkor Compass műholdakat is.

    Egyelőre csak a Dual XGPS160, amit találtam ezzel az MT3333 SoC-al és Bluetooth-al. Háromszor annyiba kerül, mint egy Holux és kétszer annyiba, mint a Qstar kütyü.
    Cserébe akár kétszer annyi (+ plusz még pár darab) műholdat láthat a fejem felett, de ez nyilván nincs egyenes arányban sem a pontossággal, sem a megbízhatósággal (inkább ez utóbbinál lehet érdekes, mikor rosszak a vételi viszonyok, de egy sávban rálátni az égre...?).

    Nem tudom megérné-e.

    Ha másra nem is, arra jó ez a PhotoMate, hogy tudtam tesztelgetni laptoppal a régebbi MT3329 chipet. És hát..., határozottan jobb, mint a Samsung Galaxy S1, de nem győzött meg túlzottan, mert a Galaxy S2 is hasonlóan teljesített, mint ez a kütyü (talán picit gyengébben, de nem volt igazi laborteszt, szóval....).

    Ennyi erővel akkor lecserélhetném az S1-et S2-re, és akkor megvan az MTK3329 körüli teljesítmény egy eszközben hasonló áron (főleg beleszámolva, hogy gyorsabb is az S2 CPU-ja és több a RAM-ja, amit másban is megérzek).

    A drágább MTK chipes vevő árából pedig majdnem S3-ra cserélhetném a telefonom. Kár, hogy az S2 sem igazán fér el a zsebemben. :D

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák