Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz attilav2 #7791 üzenetére

    Én sokáig keresgéltem, és végül ez tetszett meg:
    GNS 2000 MFi GPS GLONASS Bluetooth receiver
    Friss MT3333 chipset van benne (idén jelent meg). A hasonló termékek közt (megfizethető L1 frekis műholdas helymeghatározó Bluetooth-al) papíron ennek van a legjobb érzékenysége és műholdtámogatása (sűrűn árnyékolt területeken jobb esélye van, mint ha csak GPS műholdat keresne, GLONASS-t), és érheti el a legjobb pontosságot (mikor épp rálát az EGNOS műholdra, hogy letöltse a GPS almanach-ban lévőtől precízebb ionoszféra korrekciókat).
    Ja és ez a németektől jön, nem kínából, úgyhogy nem telik 2-3 hétbe.

    Többet nem tudok róla mondani, mert helyette vettem inkább telefont cseréltem, és a Qualcomm Sanpdragon 400 GNSS része meglepően jó. Szintén tud követni GPS és GLONASS műholdakat is egyszerre, bár EGNOS nincs (ugyanakkor egy telefonon elvileg meg lehetne oldani, hogy netről megkapja ugyan azt, mert valakik szórakozásból megcsinálták Android-ra, tesztelték, örültek a fejüknek, hogy jó, de persze nem tették publikussá, még fizetős verzióban sem -> viszont bárki megtehetné újra, mert elérhető a szükséges SDK, és szépen dokumentálták a program részleteit - a műholdakat pedig nehéz látni a földről, repülőgépekhez és szabadtéri "finomított durva méricskéléshez" találták ki, nem városi kocsikázáshoz), az érzékenysége pedig eltitkolt adat a Qualcomm részéről, de az én tapasztalatom szerint érezhetően jobb, mint a fent említett MT3333 elődjének (a száma most nem ugrik be), ami sok ilyen Bluetooth kütyüben van (a 3333-as még csak néhányban, mert újdonság, de papíron mindkét ilyen, régi és új MT chipset ugyan olyan érzékenységű, szóval nem feltétlenül várnék többet).

    Amúgy egy A-GPS adatcsomagja (legalább is a GPS almanach része, mert az XTRA-ban szerintem kicsit több minden van) egy hétig érvényes, tehát nem kell hozzá mobilnet, elég hetente egyszer netre engedni a telefont WiFi-n). A folyamatos internet csak úgy segíthet, ha nagyjából szinkronizálja az órát (bár attól még úgyis kell a precíz, valós időben szinkronizáló GPS idő is), és ha kapsz egy friss almanach-ot, amiben megvan minden emphemeris csomag is, akkor még azt a minimum 6 másodpercet sem kell kivárni, mire letöltődik a műholdról (ez kb. 4 óránként frissül, tehát napi szinten megeshet, hogy minimum 6 másodperc a pozicionálási idő bekapcsoláskor), de nem tudom, hogy XTRA (meg főleg az almanach része) milyen sűrűn frissül a netes szervereken (tekintve, hogy a telefonom 2 másodperc alatt kattan úgy, hogy 24 órán át nem volt használva a GPS, így gondolom eljátszották ezt a trükköt - vagy ez, vagy hallgatózik néha a GPS a háttérben magától is, hogy fitt legyen, de felőlem csinálja, ha alig fogyaszt áramot).

    -> Tényleg, nincs itt Android programozó, összedobni azt az EGNOS cuccost? :DD

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák