Új hozzászólás Aktív témák

  • Kront

    tag

    szervusztok. viszonylag elég jól ismerem a most kapható készülékeket, legalább 8 navigációs eszköz van itthon (ebből 6 garmin), a kurrens navi programok jelentős részét is használom/használtam (ráadásul, szinte kivétel nélkül vásárolva, gyári támogatással). még is feltenném a topik kérdését a jelen lévő tapasztalt mestereknek, mert magam nem tudok rá válaszolni. milyen gps-t vegyek az autóba?

    jelenleg egy cns globe hd van, ami a végét járja, azt szeretném lecserélni. a motoromon egy zümo 660 van, ami ugyan a cns globe árának a tízszeresébe került, de hardverileg vagy húszszorosan felülmúlja. ellenben a garminok útvonal tervezője pocsék, és a térképkezelőjük is igazából a terepi vasakra ideális. (de arra nagyon) tehát a globe hd helyett szeretnék egy jobb (jobb = napfényben is látható a kijelző, nem kell félévente a szervizben "kipiszkáltatnom" a bekapcsoló gombot, mert beragad, 128 megánál több ram van benne) készüléket venni, ami legalább közelít minőségben a garmin vasak felé.

    az igények:

    - 5" körüli kijelző (a 4" már kicsi, a 7" nagy)
    - mindegy, hogy win ce 6 vagy android alapú (a rájuk elérhető programok jók számomra), csak ne garmin fusson rajta
    - az ár mindegy (azért 200e alatt legyen)
    - ha gyári szoftverrel kell/lehet használni, minimum navteq alapú térképek elérhetőek legyenek rá az egész világra, de az is jó lenne, ha az eeu régióban a lokális szolgáltatók térképe is feltölthető lenne pl. a garmin és a (jelenleg csak gyári navikhoz elérhető) igo ilyen
    - jó lenne a 800X... felbontás, de nem létkérdés
    - a tökéletes az, ha boltban meg tudnám venni a navi programot/térképet és feltöltöm a hozzá adott programmal vagy netről frissítem, de ha nincs ilyen megoldás, hajlandó vagyok "barkácsolni" is a működés érdekben

    én úgy látom, nincs olyan készülék amit keresek. a beckerek pl. mindenben megfelelnének, de sajnos teleatlas-os a világtérképük. a nüvi 3597LMT-t kipróbáltam, szinte mindenben tökéletes, élettartam frissítésű navteq térképekkel adják, még az ára is beleférne, de garmin fut rajta. (még jó hogy, mi más futna?!)

    szóval, ha ragaszkodom a minőségi útvonaltervezéshez és a jó térképekhez, jól látom, hogy a fenti igények mellett a legjobb, ha veszek egy másik globe hd-t vagy egy x920bt-t és a fennmaradó pénzemet elköltöm kajára, piára, nőkre? vagy van valamilyen igényesebb alternatíva?

Új hozzászólás Aktív témák