Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Sziasztok, egy kis általános felvilágosítást tudna adna valaki a témában? Sosem foglalkoztam klímákkal... gondolok itt arra, hogy milyen típusok vannak, milyen árkategóriákban, milyen fogyasztási / egyéb költségekkel, ténylegesen mennyit megy egy klíma egy nap, így mennyi lehet a napi fogyasztása, hányra/milyenre van szükség pár szoba hűtéséhez, vagy egyáltalán, mi alapján döntsek, hány szobát érdemes hűteni, ehhez milyen teljesítmény kell, stb.
    De, hogy konkrétabb legyek, egy példa: 100nm lakás, ebből déli oldalra néz 3 szoba, ebből, hát, kettőt lenne érdemes hűteni, 30+20nm, nagy, egymásba nyíló ajtókkal. Általában 11-18 óra között van nagy hőség, a nap többi része annyira nem vészes.
    Ez esetben pl. lehetne olyat csinálni, hogy veszünk egy split klímát, az hűtené mindkét szobát? Mekkora teljesítményű kell, ekkora területre? Ha naponta menne ~8 órát, akkor az mennyit fogyasztana? Mondjuk kinti, napon 35-40 fok, bent 25. Mennyire rossz, hogy a hőcserélőt ha az ablakba rakjuk, azt végig tűzi a nap? Gondolom, működne így is, de mennyit ront a hatékonyságon?

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák