Új hozzászólás Aktív témák

  • dobolan

    senior tag

    válasz Topolanek #25039 üzenetére

    Azért azt próbáld már meg, hogy nem erőlteted a beállított csendes módot, hanem automatára teszed a ventilátort. Vajon akkor hogyan működik a vezérlése?
    Leírom, hogy az enyém mit csinál: ha beállt a hőmérséklet, és csak tartani kell, hangját sem lehet hallani, így megy folyamatosan, kvázi legkisebb fordulaton. Szoktam használni HIGH venti beállítással is, hogy messzebbre fújjon. Ebben az esetben, ha beállt a hőmérséklet, akkor ki/be kapcsolgatja a vezérlés a ventilátort, de úgy vettem észre, hogy itt a "kikapcsolt állapot" inkább a leghalkabb, mert némi légmozgás van ha odateszem a kezem a beltéri elé. Gondolom ha x tizedfokkal változik az eltérés a beállított és a mért érték között, akkor ismét full fordulaton megy. De ez mind független a kültéritől, mert az sokszor megáll nálam, és a beltériből kifújt levegő sem olyan hideg, mint itt egyesek írták, nem mértem, de érzésre olyan 12 fok körül mozoghat. Nincs is szinte semmilyen kondenzáció, alig van cseppvíz, pedig bent 50% feletti a páratartalom.
    25 fokra van állítva a klíma, bent vagy 3 méterre a beltéritől 25,7- 26 fokot mutat a hőmérő. Folyamatos üzemben nálam minimális párát von ki a levegőből. Először azt hittem, hogy hibás, de ez így működik. Ha 22 fokot állítok be rajta, akkor tolja a hideg levegőt, meg okádja a kondenzvizet is, gondolom, ha eléri a beállítottat, ott is visszavesz már a teljesítményből.
    Arra akartam rámutatni, hogy szerintem az automata mód a legjobb. Ha beállítasz neki csendes venti fordulatot állandóra, akkor egy tényezőt a szabályzásból ki is lőttél, marad neki a kompresszor teljesítmény szabályzása a szűk tartományon belül, és a teljes leállítás. De a hőcserélő lejegesedését mindenképpen meg kell akadályoznia, tehát ha nincs megfelelő hőelvonás a beltérinél, és nem tudja csökkenteni már a kompresszor teljesítményt, akkor vagy leállítja a gépet, vagy lejegesedik a beltéri hőcserélője.
    A múltkor kipróbáltam -mikor írtad először-, hogy quiet módban járatva nálam mit csinál. Nem pörgette fel, de sacc/kb 10 percet, ha teszteltem, az alatt meg kb. semmi nem változott. Lehet, hogy a kültéri nem is ment, azt meg se néztem :U

Új hozzászólás Aktív témák