Új hozzászólás Aktív témák

  • lacy027

    tag

    Közelítsük meg más szempontból a gyengeséget.
    Lentebb látható, hol van a elhelyezve a klíma, 16m2 a szoba.
    Miért lehet az, hogy az asztalon, illetve a hőmérő felirattal ellátott kisasztalon lévő különböző hőmérők 0.1 fok/10 perc sebességgel haladnak felfelé (és hűtéskor lefelé), miközben a klíma az adott helyen, 31 fokon, max. ventilátorral, majdnem lefelé fújó függőleges, teljesen jobbra (a hőmérők irányába) állított vízszintes légterelővel, 600+ W fogyasztással fűt, kint pedig 20+ fok van? 800W főlé is tud menni, de nincs erőteljes mód rajta, amikor teljes kapacitással működik, így jelenleg nem használja ki minden erejét. A kinti hőfok lényegében mindegy, mert bent ettől nem változik a helyzet.

    Ha a vízszintes légterelőt előre állítom, már akkor esik a hőmérséklet. Legtöbbet értelemszerűen a szék feliratú helyen vagyok. Mikor minden rendben volt, eszembe nem jutott itt fázni, nyitott ajtónál is jó meleg volt, a hőmérők sem voltak így belassulva.

    Fizikai képtelenség ugye, hogy ha az adott helyen nagy teljesítménnyel fűt a klíma, ne legyen meleg az asztal környékén? Pedig így van. Igen, csukott ajtónál is nagyon lassan melegszik fel. Hiába kérem, senki nem hajlandó eljönni és saját szemével megnézni, mindenki szerint csak velem van a probléma. Szerintem érdekes szakmai tapasztalat lenne annak, akinek sikerülne megoldania a problémát.

Új hozzászólás Aktív témák