Új hozzászólás Aktív témák

  • Forraszto

    tag

    Üdv. Pénteken megérkezett az AOC Q27G2U monitorom, (végül a sík mellett döntöttem), gondoltam írok ide pár szót hátha valakit érdekelnek a tapasztalataim.

    Összeszerelése 3 mozdulat, amint kinyitom a dobozt a felső fülön folyamatábra segíti a kedves vevőt, nem probléma. HDMI és Display Port kábelt is adnak hozzá, ez utóbbival használom. A beüzemelés teljesen eseménytelen, összedug, áram, és működik is. Azt a kis piros sávot már normál fénynél sem nagyon látni, egy félhomályos szobában meg aztán egyáltalán nem, nem érdemes e miatt elvetni. A működés visszajelző LED viszont fehér és jó fényes, akit ez zavar ragassza le. ;) A talp ilyen csirkeláb-design, máshol is láttam már, végül is stabil, ha meglököm az asztalt a másik monitor is billegett, de biztosan nem fog felborulni, ahogy nézem. Valamivel több helyet foglal, mint a sima kerek/szögletes talp.

    A menügombok nekem kicsit furák az előző ASUS-hoz képest, de biztos meg lehet szokni, én nem szántam rá túl sok időt, mivel az AOC rendelkezésünkre bocsát egy kis programot, a G-Menu-t, amivel (csak Windows!) alatt állítgathatjuk a főbb paramétereket. Nem mindent találtam meg benne, de ettől még benne lehet.

    A színek a gyári beállítással nekem rendben voltak, a fényerő viszont az én szememhez sok volt, gyárilag brightness: 90, contrast: 50, ezt átállítottam 70/40-re így nekem jobban tetszik, nincs úgy "kiégve" minden. A gamma maradt 1-es, mást itt nem állítottam. A színeknél a warm preset nekem megfelelt. A feketéje tényleg szembetűnően jobb mint a másik, IPS-es monitornál, ez feltűnt. Ha színei rosszabbak, fakóbbak, azt szerintem csak ha mellé rakom a másikat úgy látnám, így szép.

    A betekintési szög nem annyira jó az előzőhöz képest, ha a gép előtt ülök minden rendben, de ha az asztal mellett állok, így fentről nézem, túl világosnak, fakónak tűnik. Oldalról ez annyira nem feltűnő, inkább fentről.

    A rettegett ghosting-al nem találkoztam, pedig redditen írták hogy azért cserélte vissza mert "használhatatlan" volt az utánhúzás miatt. Lehet nekem nem jó a szemem, vagy nem tudom, de nekem a gyors játékoknál (Doom) és a lassúaknál sem tűnt fel. Ettől függően aki érzékeny erre annak ez lehet dealbreaker. Van overdrive beállítás, off, weak, medium, strong, én az medium és a strong között nem sok különbséget látok, az off esetén azért van valami.

    Az adaptív sync alapból be van kapcsolva, és teljesen jól is működik. (RTX 2060S-em van) Több játékkal teszteltem, (Battlefield 5, Doom Eternal, AC: Odyssey, The Crew 2 (ami 60 FPS-korlátos!)), mindenhol szépen "variálta". Ezt úgy néztem, hogy van a monitorba épített "FPS Counter", azt hasonlítottam a játékok által kiírt értékkel, szinkronban voltak. Nem találtam más módszert ennek ellenőrzésére, a monitor info menüje bekapcsolt adaptív sync mellett a frekvenciánál csak azt írja hogy adaptív sync :)

    Nekem "Tetszik" plecsni, marad, a betekintési szögtől eltekintve semmibe nem nagyon tudok belekötni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák