Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz emiki6 #113825 üzenetére

    iiyama X2783HSU-B3 (XB2783HSU-B3)

    Igazából a black smearing vagy ghosting mégis zavaró játékban. Minden olyan képnél, ahol éles átmenet van sötét és világos között, ott a mozgásnál rendesen kenődik a fekete. Ez viszont csak egy dolog. A másik, hogy hiába jó a panel feketéje, ha a betekintési szögtől függ minden. Ha már nem szembe vagy, hanem van egy 5-10 fokos szög (szembe vagy a monitor közepével, de a szélére tekintesz), akkor már látható torzulás van, kicsit fakul a kép (kontrasztot és szaturációt veszít). És az a vicces, hogy hiába kisebb a fekete glow-ja, ha nincs mellette a régi monitorom összehasolnításképp, akkor ennek a glowja is soknak érződik, szóval úgy tűnik, hogy relatív a dolog és amíg nem oledet használ az ember, addig a fekete "világossága" mindig zavarni fog. Nem csak összemennek a kijelzők, hanem a feketéjük is világosodik :D

    Illetve az a szerény véleményem, hogy nem szabad fix állványos monitort venni, hacsak nem tervezi az ember eleve saját állványra tenni.

    Nem sikerült biztosra mennem, hogy ez a monitor váltotta e ki a fejfájásom, de arra jutottam, hogy jobban járok, ha visszaviszem és nézek egy Dell P2719H-t. Igazából hasznos volt megtapasztalni, hogy milyen a VA panel, de azhiszem hogy az IPS összességében jobban illik hozzám, noha a régebbiek kevésbé, az újak már inkább. Illetve nem hagy nyugodni, hogy ha érzékeny vagyok ennek a monitornak a képére, akkor évekig is szívhatok vele a jövőben, nem akarok kockáztatni, ha már van lehetőség visszavinni.

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák