Új hozzászólás Aktív témák

  • Steve1207

    veterán

    Nos XV272U tapasztalatok. Megérkezett pár napja és volt idő tesztelgetni. Meglepően jó tudásra ebben az árkategóriában, volt még pár kiszemelt, de a hasonló kategóriás két LG +15e-50e-rel többért spec alapján nem nyújtott többet akárhogy néztem. Dell pedig nem volt ide célozva ár-érték arányban, a többi meg VA.

    Maga a monitorral minden patent, pixelhibamentes, nagyon gyorsan összerakható (20 mp nézelődéssel kb, hogy tényleg csak ennyi? :DDD plusz a kábelezése). Usb hub nagy plusz, ahogy a hangszóró is (dobozhagú, de nagyon alkalmira teljesen megfelel néha. Jack kimenet még tesztelve lesz.). Amit kiemelnék az az állvány továbbra is, eddig külön monitortartó kart használtam, de nem hiszem, hogy fel lesz szerelve, mert kevés helyet foglal így is és a magasságállítása, stabilitása kiváló. Megtévesztő, hogy egy szimplán jól kialakítőtt "cső" ezt mind megadja, mikor máshol két karnyi támaszok vannak. 170 Hz, Freesync, minden egyéb technikai fejlődés az elmúlt évekből parádés.

    Árnyoldalai, szinte mind szoftvere apróság és korábbi megszokás:

    Sharpness csúszka (eléggé egyedi) - Ilyen pixelsűrűség mellett az előző monitoron még 20%-kal rátolva használtam, itt csak egy sima on-off gomb van rá. Nem számoltam vele, hogy 27"-nál zavarni fog, hisz azonos a pixelsűrűsége. Ez alapján 4k-ban kellene gondolkodnom 27"-nál, az meg zsebbenyúlós. Mellette viszont a 141 PPI-s noti mennyország jelleg továbbra is. Ettől függtlenül szép és tényleg éles a képe önállóan nézve, bele se merek gondolni, hogy ami rosszabbul szerepel a teszteken az milyen lehet office melóra pl, hisz az ársávban felsőbb kategória így is.

    Profilok - Gaming profilokra lehet beállítást menteni, meglepett, hogy a user profil mindig visszaállt kikapcsoláskor, de így ez megoldva.

    Source váltás (szintén egyedibb) - Egy fokkal kevesebb lépésben kivitelezni a source váltást, mert gomb, stick, stick, gomb azért hosszadalmas és nem tervezem naponta 15x a source-ot így váltani, ha 2-3 aktív eszköz van rádugva (és a joy-nak se kellemes hosszútávon).

    Ennyi, minden saját apróság, szinte lényegtelen lehet külső szemmel és ár-érték arányban, mert amúgy semmi kivetnivalóm papírformában és tényleges tudásban. Külön nézve pedig az élességre is rávágja az ember, hogy "dejó". Úgyhogy köszi a tippet, jó lesz, főleg az elmúlt hét/napok árazásai mellett.

    Egyébként nagyon csábultam rendelés után a Dell G3223D felé, de a fentebbi miatt biztos ment is volna vissza, szóval aki ilyen háklis a pixelsűrűségre az számoljon ezzel, mert amúgy csak önállóan monitort nézve nem tűnt fel nagy méretnél se és tényleg éles minden. 32-es és 34-es UW Acert is volt lehetőségem előtte használni ideig óráig és, ha nincs mellettem a noti, azok is patent élesnek tűntek a maguk környezetében, ahogy ez is.

    [ Szerkesztve ]

    .

Új hozzászólás Aktív témák