Aktív témák

  • Borote

    addikt

    válasz Macisajt3 #48595 üzenetére

    Mi lesz a felhasználási területe? Ha lesznek NAGYON processzorigényes alkalmazások, amiket naponta órás szinten szeretnél futtatni, esetleg munka gyanánt, akkor megéri az i7-es processzor (viszont ahhoz olyan gépet is érdemes választani). A legtöbb ember ezzel szemben pusztán nagyzási mániából vesz i7-es processzort, ami még a kisebb gond, hogy nem használja ki, csak többet fizet érte, a gép minősége gyatrább lesz, és hosszú távon egy 45W-os processzor sokkal nagyobb teljesítményét jelent az alaplapra és a forrasztásokra mint egy 35W-os társa, így az átlagos tartósságot is csökkenti, továbbá rendszerin a garancia is kevesebb rájuk a kategóriában.

    Röviden, tömören ennyi a processzorral kapcsolatban :) (az i7 3612QM más a helyzet, az 35W-os :DDD )

    A GPU az már más tészta, ugyanis ha játszani szeretnél, akkor abból minél erősebb kell, tekintve hogy a notebook GPU-k elég gyengusok, így a játékok rendszerint GPU limitesek lesznek.
    Ha a GPU lényeges, akkor jelenleg a G770 az ajánlottabb gép, de őszintén szólva jelenleg nincsen kifejezetten játékra alkalmas 17"-os gép ennyiért... 160-180k környékén jó ez a teljesítmény, fölötte sajnos most elég nagy rések tátonganak.

    Azonban ha kevésbé fontos a játék, akkor a HP ProBook 4730s-t tudom jelenleg ajánlani, 3 év garancia, matt kijelző, GPU-ban is erősebb, viszont nem sokkal, mint a jelenlegi géped.

    Jelenleg talán érdemes lehet várni az új generációra notebookok terén, új kínálat, új GPU-k, új CPU-k.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák