Aktív témák

  • trollreign

    tag

    válasz SShadow #6713 üzenetére

    Az MSI sem tud csodákat művelni.

    Teljesen igazad van, valóban a brutális teljesítményre megy rá az MSI, cserébe viszont nyilvánvaló, hogy meg kell vágniuk a költségeket más területen. A jobbik eset, amikor csak az anyaghasználaton és az összeszerelés minőségén spórolnak a notebookgyártók, az MSI is ezt csinálja, ugyanakkor a melegedésre is nagyon hajlamosak a gépeik.

    Sajnos az én tapasztalatom az, hogy a 250.000 forintos árkategóriában az anyagok minősége semmit sem javul az olcsóbb gépekhez képest, az erősebb hardver miatt a melegedés még zavaróbb lesz (több olyan MSI géppel találkoztam, amivel játszani csak külön billentyűzettel lehetett, mert 60-65 °C fölé is felment a külső borításának(!) a hőmérséklete, ami már égeti a kezet hosszú távon. Takarítani is sokkal többször kell, mint más gépeket, kb évente 2-3 alkalommal teljes belső takarítást kell végezni rajta, mert elkezdenek kis terhelés mellett is elviselhetetlenül melegedni.

    Ugyanakkor több ízben találkoztam olyan géppel, aminek a fedlapja(!) megrepedt a nyitogatástól, és akkor még a gusztustalan csukló alatti kopásról nem is beszéltem.

    Lényeg a lényeg, hogy valahol az MSI-nek spórolnia kell a gépeken, hogy a teljesítmény ilyen magas legyen.Bizony a brutális teljesítmény miatt sokan úgy érzik, hogy kárpótolva vannak a gagyi anyagokért és a hanyag szerelésért, és sokan vannak, akik nagyon szeretik a gépüket az első 1-2 évben, viszont egy idő után, mikor a kopások jelentkeznek, megjelennek a hajszálrepedések, és indokolatlanul melegedni kezd a gép, akkor ébrednek rá sokan, hogy bizony nem csak a teljesítményt kellett volna a vásárlásnál figyelembe venni.
    Éppen ezek miatt én még annak sem az MSI-t ajánlanám, akinek kifejezetten játékra kell a gép.

Aktív témák