Aktív témák

  • Shon000

    csendes tag

    Üdv!
    Szeretnék laptopot venni, ehhez kérnék néhány tanácsot, segítséget (igyekeztem előreolvasni, amit csak lehetett).
    - Főleg: programozgatás, filmnézés, photoshop, internet
    - De fontos szempont, hogy ezek (és hasonló igényű játékok) is elmenjenek rajta:
    Starcraft2, Battlefield Bad Company 2, Assassin's Creed Brotherhood (most megnéztem Frapssel, asztalin ezekkel 25-30fps-el játszom med/high-on, és számomra élvezhető)
    - Hordozhatóság: évi 1-2 alkalommal elvinném LAN-ozni, nyáron le a telekre, illetve alkalmanként a munkahelyemre is bevinném - de mindenhol asztalon használnám, tehát nem ölben/parkban/vonaton stb., és hát nem is napi szinten lenne mozgatva.

    A kérdésem pedig az lenne, hogy ilyen igények mellett
    - Processzorból elég valamelyik i3? Vagy inkább nézzek i5-öt? (gondolom itt az is mérvadó, hogy ki tudja használni a vidikártyát) AMD-ben ne nagyon gondolkozzak?
    - Képernyőből ilyen, egyáltalán nem napi szintű hordozásnál, és akkor is inkább asztali használhatnál nézhetek 17"-est, vagy maradjak a 15"-nál? (mondjuk ezt, ha benézek 1 boltba gondolom úgyis meg fogom tudni állapítani súly/méret alapján)
    - Videokártyából az 1 Gb-os ATI Radeon M 5650-es színvonala szükséges? Vagy elég az 5470? nVidiából a 420M elég? Legyen 540M? Vagy maradjak az ATI Radeonnál?
    - HDD-ből nagyon lelassítja az 5400rpm? Mindenképp 7200-ast nézzek? Vagy ne legyen meghatározó, mert később vehetek bele jobbat (akár SSD-t)?

    Rászánnék maximum 180e Ft-ot (bruttó 225e Ft), de ha azt mondjátok, hogy nem kell ilyen felhasználáshoz ilyen drága vas, annak tudnék örülni :)
    Hasznos lenne a HDMI csati, kamera, és nem feltétel, de hasznos az USB3 is, gondolom ez 1 év múlva már kötelező elem. eSATA is jó lenne, de szintén nem feltétel.
    Programozás miatt az se árt, ha a billentyűzet is használható, ami számomra az elrendezést jelenti leginkább.. főleg az enter gomb, illetve az Í szokott még pocsék helyen lenni..

    Amiket kinéztem:
    [Lenovo Y560 i5] - a saturnban meg tudtam nézni, a fémes króm tapipad gombjai kicsit már lifegtek, remélem csak a vásárlók tették ilyenné.. Különben tetszik, hogy az erős vidikártyát ki lehet kapcsolni, ha nincs rá szükség, és a Radiumnál szó szerint a bőség zavara van, annyi verzióban kínálják :O

    [Dell Inspiron n5010 i5]

    [Dell Inspiron n5110] - ez tudom, hogy erős, de elég jó vételnek tűnik, és benne van a keretben.. nem tudom megéri-e (arra amire nekem kell + hosszú távban gondolkodva) a színe majdnem mindegy, csak van normális is :)

    [MSI FX700] vagy az FX500

    [Acer Aspire] - na ez iponnál volt ma 178eFt-ért, nem csodálom, hogy már nincs.. :)

    Nem is linkelek többet, inkább megvárom mit mondtok a képernyőméret/video/proc kérdésekre :)
    Köszi előre is a segítséget a dilemmám megoldásában :)

Aktív témák