Aktív témák

  • Maddoxtomi

    tag

    Lenne pár kérdésem az új típusú processzorokkal kapcsolatban. Vegyük példának ezt: Intel Core i3-2310M (Azért ezt mert a gamer dv6 ban ez van, ultrára meg már nem futja sajnos)

    Ahogy láttam 1-2 oldalon ennek az órajele 2.1 GHz ami (szerintem) kevés. Viszont van ezekben már úgynevezett turbo boost funkció ami által ez az órajel megnő. És itt jön az 1. kérdésem: Az így megnövelt órajel ugyan úgy működik mint mikor én a biosban húzok rajta, tehát ez által nyilván nő a sebesség viszont csökken az élettartam, vagy ez minden terhelés nélkül pörgeti a procit mert ez alapból tud (nemtudok pontos adatot) 2.9GHz et viszont energiagazdálkodás miatt nem pörög ha nem szökséges?

    A 2. kérdésem, hogy a nevében a 2es a 310 előtt az azt jelenti hogy 2 db van benne tehát ezáltal ez már nem 2 hanem 4magos, vagy ez csak a sandy bridge technológiára utal??

    És 3. sokak számára teljesen felesleges kérdés, ez szerintem már csak engem fog érdekelni: Ez az i3-2310M milyen teljesítményt nyújt az én asztali Intel Core 2 Quad Q6600 as 2.4GHz es 4magos procimhoz képest?

Aktív témák