Új hozzászólás Aktív témák

  • R.P.

    aktív tag

    Sziasztok!

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nem nagyon sürgős, szeretnék jót választani.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? 150K fölé semmiképpen nem mennék.
    (3) Felhasználás? Munkámból adódóan gyakran futtatok sok böngészőt, és szinte mindig megy a WAMP szerver. Néha virtualizáció, de nem szempont. Ritkán játék, de főleg régebbi címek, és ez sem olyan hatalmas szempont, de diszkrét VGA-nak örülök, ha belefér.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? A legnagyobb gépigényű ami eszembe jut az a Stalker. Full HD.
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Lehetőleg matt, de a fényes nem kizáró ok. Az 1366*768 viszont szinte igen, annak szeretnék fölé lőni ha lehetséges.
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Egyetemre gyakran viszem, illetve dolgozni is. Hetente 3-4 alkalommal. Utazás közben nem használom.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Semmi.
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Már van egy Intel 520 120GB SSD-m, szóval a sima HDD megteszi. Optikai nem kell.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? Ha lehetséges, akkor maradnék a Lenovonál, de nem olyan fontos.
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Lehet használt is.

    Visszaolvasva azt láttam, hogy nagyon szidjátok a consumer kategóriás dolgokat - nekem egy több mint 2 éves Lenovo B590-em van, ami 100k alatt volt annak idején, és most is kifogástalan az állapota. Lehet, hogy ez valami csoda folytán van így, vagy ez egy kivételes darab, de tény, hogy nagyon vigyázok rá. Ezért inkább a teljesítményt helyezném előtérbe, mint a minőségi házat (illetve az üzemidőnél is fontosabb a teljesítmény).

    AMD FX 7500-zal szerelt gépekről mi a vélemény?

    Köszi előre is!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák