Új hozzászólás Aktív témák

  • AlteredBeast

    csendes tag

    Sziasztok!
    Két notebook vásárlását tervezem. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
    1) A vásárlás e hónap végén, vagy december elején lenne esedékes.
    2) Egy 15,6"-os notebookra kb. 115.000 Ft-ot szánnák, egy 17,3"-os notebookra pedig kb. 135.000 Ft-ot.
    3) A nagyobb laptopot irodai célú felhasználásra szánnám, a kisebbel dolgoznák.
    4) A nagyobb esetében az internet élmény lenne e téren a legfontosabb. A kisebb esetében szeretném, ha a Photoshop, és az Office 365 (PowerMap, PowerPivot, PowerBi), KulcsSoft, RLB (könyvelő programok) maradéktalanul futnának. Itt is fontos lenne a gyors internet elérés.
    5) Mindkét laptopnál a legfontosabb funkció a kijelző szemkímélése lenne, már amennyire az lehetséges. A kicsi esetében a FullHD felbontásért hajlandó lennék többet fizetni, már amennyire ez jelentősen számít e szempontból. A maximális képernyő frekvencia terén nem tudom, hogy történt-e előrelépés a 60Hz-ről. A kisebb esetében fontos lenne a matt kijelző is.
    6) A nagy laptopot helyben használnám, a kicsivel utaznék, Power Point vagy Prezi bemutatókat is tartanék. Utazás közben nem lenne jellemző a használata, de szükség esetén természetesen kerülne rá alkalom.
    7) Mindkét rendszeren Windows operációs rendszert használnék. A kisebb esetében a Win7 is bőven megfelelne.
    8) Funkció szerint rátok bízom a Ram méretének megítélését. SSD ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy szóba jöhet. A kisebb gépbe fontos lenne a DVD író is.
    9) Mindkét gép esetén fontos lenne a webkamera, de gondolom ez ma már természetes. A kisebb gép esetén viszont kiemelkedő fontosságú lenne a VGA csatlakozó megléte, mivel még sok helyen evvel üzemeltetik a projektorokat. Átalakítóval nem szívesen bajlódnék. USB 3.0, RJ45-re szükség lenne.
    10) Csak új gép jöhet szóba.

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák