Új hozzászólás Aktív témák

  • Tommmysun

    senior tag

    Sziasztok!

    Ajándékba szeretnék vásárolni egy notebookot (azaz egyelőre agyalok rajta, hogy megéri-e, ebben a kategóriában). A keret max. 150E környéke lenne és a fő elvárás, hogy minimum egy i3-as proci legyen benne, mert nem lenne sok extra feladatra használva, de azt sem szeretném, ha egy 1080p videó megakasztaná, a mostani Atomokra meg mindenki azt mondja, hogy semmire nem elég. Így igazából már eléggé le is szűkült a kör, amit a fehér szín választás tovább szűkít (igen én tudom, ez egy sokadlagos dolog, de amint említettem ajándék lenne, páromnak és a nőknél legtöbbször más a prioritás :D). Végül két típus akadt fent a rostán, az egyik a DELL Inspiron 5558, a másik a Toshiba Satellite C55-C lenne.

    Ahogy itt is és máshol is olvasgattam, ebben a kategóriában mostanában legtöbbször a DELL-t dicséri mindenki (főleg a gari, meg az anyaghasználat miatt) és a teszteket olvasgatva engem is meggyőzött, de élőben megtapizva, rá kellett jönnöm, hogy a tesztekben dicsérgetett anyaghasználat - legalábbis ami a fedlapot érinti - max. a matt fekete változatra vonatkozhat, mivel a fehér változat "csodás" fényes bevonatot kapott, amitől erősen tartok (pedig a sajtó fotókon kifejezetten matt hatásúnak mutatják, nem is értem miért nem ilyen a valóságban is ... sokkal jobban állna neki). Így elkezdtem tovább nézelődni és megláttam a Toshibát, ami meg egy egész érdekes barázdált, szálcsiszolt hatású külső burkolatot kapott. Szóval az anyaghasználat előnye, így már kezd elkopni a DELL oldalán (bár összeszerelési minőségben azért kicsit valóban masszívabbnak tűnik). Szóval a lényeg, hogy véleményekre lennék kíváncsi, hogy valójában mennyivel és miben jobb a DELL (ha egyáltalán valóban jobb), mert az 5558-asról most elég sokat írnak mindenhol a Toshiba C55-C-ről viszont nincs olyan sok infó (mivel főleg a régebbi C55-ről vannak csak használható tesztek).

    Illetve a két márkától függetlenül kérdezném, hogy az i3 4005U elegendő-e, böngészés, Office futtatás és Full HD, vagy esetleg egy-két 4K-s (Youtube tömörített) videó lejátszására, vagy érdemesebb az 5. generációs, pár ezer forinttal drágább i3-as vagy esetleg i5-ös modellekből válogatni? Játék nem igazán szempont, max egy-két régebbi, nem annyira hardver igényes futna rajta.

    Vagy van-e esetleg ezeknél a modelleknél, ebben az árkategóriában jobb választás. Kisebb méret nem hátrány, sőt... használt üzleti gépek viszont köszönöm, nem érdekelnek, mert ajándéknak furán adná ki :).

Új hozzászólás Aktív témák