Új hozzászólás Aktív témák

  • Kennyomg2

    csendes újonc

    Megjott a Latitude 7370-em, ezzel kapcsolatban csak annyit jegyeznek meg, hogy 1) kurva jo koncepcioju es megvalositasu gep, illetve 2) aki nem renderel/videovag/virtualizal/kutyafule, azoknak a Skylake generaciotol kezdve a Core m csalad tokeletesen megfelelo. Leszarva a szintetikus es stressz teszteket, a valo eletben egy i7 XPS13 semmivel nem tunt furgebbnek irodai alkalmazasok/multimedia tekinteteben. Valoszinuleg a "Skylake Core m csalad a Broadwell i csalad teljesitmenyet hozza" markeingduma egy kicsit folelo, de nem lennek meglepve, ha a Haswell csaladdal pariban meccselne. Az i5-os Sandy Bridge gepemnel nagysagrendekkel gyorsabb, mindezt passziv hutessel.

    Apropo, hutes, gyari beallitasokkal (4.5w power limit) 1.2ghz multi core ~47 fok korul (tapintasra kicsit meleg a gep alja, de egyaltalan nem zavaro), kicsit meghuzva (5.5w limit + undervolt) 1.7ghz korul ketyegnek 60-par fokon (gep alja kellemetlenul meleg). Valoszinuleg ki lehetne huzni max turboig gond nelkul, csak nem labon tartva. A CF haz relative gyorsan hul (nem aluminium, de a muanyaghoz kepest gyakorlatilag az), plusz a billentyuzetre akar ra is allhatnek, akkor is tartana magat (ejnye bejnye XPS 13, amihez hozzaer az ember es mar hajlik is minden iranyban). Tuti, hogy a kicsi-lapos-konnyu haromszogben levo gepek egyre nagyobb resze kerul majd CF hazba a jovoben.

    Egyeb reszletek cimszavakban: FHD matt IPS josagos, kicsit keknek tunik (kalibralas segit), illetve fentrol nezve lilas fatyol lesz a kepen Ezt leszamitva eleg jo panelnek tunik, nincs hardveres dinamikus kontraszt; az FHD felbontas skalazas nelkul meg pont elviselheto ebben a meretben. A billentyuzet kozepszar, de igy is magasan az XPS13 illetve a Macbook felett van; a dedikalt egergombok nevetsegesen puhak (de legalabb vannak) Felepitesre a szokasos dragabbik Latitude minoseg (mar sikerult asztalrol leverni, semmi baja nincs). Akku 7-8 ora kozott birja bongeszes/tablazatkezeles kozben, ami nekem boven eleg. Ja, a Skyrim 1600x900 alacsony reszletesseg mellett normalisan docog, 1366x768 kozepes/maggas beallitasokkal meg sem reccen (ha mar ez volt a bencsmark az eredeti kerdesemben).

    Egy szo mint szaz, ha valaki nem akar vidovagni/renderelni/virtualizalni, es van ra ~400k forintja (khm, termeszetesen nem Mo-on vasarolva), akkor egy nagyon eros versenyo. Szerintem meg otthonra IS jobb, mint egy XPS13, ha valaki netan jatszani akarna, akkor meg lehet emelni a power limitet, es rakotni TBolton egy egpu-t (hamarosan), azt az XPS is csak banatsoan nezi. Uff.

Új hozzászólás Aktív témák