Új hozzászólás Aktív témák

  • Sasos

    senior tag

    Üdv Fórumtársak!

    Tanácsot szeretnék kérni, mert a noti szekció nagyon távol áll tőlem.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Jövőhéten, de nem sürgős, így várhatunk is vele.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? 120-150 ezrest szánunk rá. (Ha kell, a felső határ 200, de csak akkor, ha valóban kell / megéri)
    (3) Felhasználás? Középsulis gyerkőcnek lesz, "tanuláshoz". Irodai programok, multimédia, minimális képszerkesztés hébe-hóba, közösségi agymenések és egy pici játék.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Maximum Minecraft szintű, illetve böngészős játékok.
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Gondolom itt az alacsonyabb költségvetés el is dönti a kérdést... Mivel kertben és teraszon is lesz használva, illetve többnyire napközben, érdemesebb lehet a matt felé kacsintgatni.
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Havi szinten 1-2 alkalommal lesz hurcibálva / autóban használva.
    (7) Operációs rendszer? Windows lenne ideális, az sem baj ha van 7 támogatás, de ez nem feltétel.
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? HDD nem kell nagy, van NAS, SSD jó lenne, de az árba nem hiszem hogy belefér, ram... fogalmam sincs mi lenne ideális.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? Webkamera előny, de nem feltétel, USB-ből jó lenne ha legalább kettő lenne, Optikai meghajtó nem feltétel, van külső, ha minden kötél szakad.
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Újat szeretnénk.

    Leány a gyerkőc, így a színesebb darabok sem jelentenek akadályt. :U
    A kérdés: Melyik modelleket érdemes górcső alá vetni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák