Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz AxBattler #125461 üzenetére

    Szerencséd van, nekem ilyenem is van a másik négy mellett. Az 5440-enes nyugodtan mondhatom a leggyengébben sikerült modell, merevségben, de én azért szeretem nagyon, mert kényelmes, azonban a háza repedésre hajlamos. Nekem a VGA d-sub mellett repedt meg, cserélte a Dell a komplett alsó részt, az alsó takaró lemez nélkül. Volt ezen felül billentyűzet, alaplap, és kijelző csere is, mert folyamatosan beragadt a billentyűzet random. Kiderült, hogy az alaplapon a csatlakozó folyamatosan elengedett, kilazult a kábel. Csere után nincs baj.

    Ha a kijelzőt felnyitom, miközben nézem a számítógép vázat, akkor hajlik az alsó váz. Ez annak köszönhető, hogy ez az utolsó olyan Latutude 14"-os 5000-es sorozatú gép, amiben volt még ODD, de ebben a gépben egy fém merevítés sincs, műanyag az egész.

    Nekem 4310u, 16GB ram, 256 GB 840 Pro, és 512 GB 850 Pro-val az az teletömve, sem melegszik nagyon, pedig nem ritkán eszik a VMware Workstation 15 GB ramot. 90 %-os CPU használattal.

    Végkövetkeztetés: Ez a gép asztalra készült, ahova kell a vPro, a központi management, a dokkoló, és az átlagnál sokkal jobb billentyűzet, és touchpad.

    Ugyanakkor ez egyetlen 5000-es sorozat amibe Magyarországra csak olyan gépet árultak aminek a billentyűzetén nincs háttérvilágítás. A géphez van ilyen billentyűzet, de Magyarországra pont nem szállítottak ilyet...

    A kijelzője jobb a HP-nél átlagban, de közel nem annyira jó, mint amiket említettél, a kijelző fényereje igen alacsony.

    Caddy kapható hozzá, dmindennel együtt, üzletbe beszerelve kb 10 000 Ft, nem gyári, de működik.

    A Gép új korában már 30 %-al olcsóbb volt mint az utódai, én még 250 000 Ft-ért vettem, geforce-al, vPro-s processzorral, HD+ kijelzővel. Ami nagyon olcsó volt bármelyik hasonló kategóriás géphez képest.

    Azonban egy dologra vigyázz, mert nem minden esetben megy bele az mStata ssd, én megszívtam:

    [link]

    Én ezt a gépet nagyon szeretem, de a HP ProBook 640 G1 minőségben jobb.

    Viszont azon az oldalon, amit belinkeltél, simán megint ennyiért a Latitude E5440-est venném meg, egyszerűen ahhoz képest amit tud még mindig nagyon olcsó bármennyire nem hozza a Latitude 5000-es minőséget...

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák