Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz TayRol #125636 üzenetére

    Szerintem nézd meg a HP EliteBook 820 G2-t is, mind a kettőnél jobb minőségű.

    (#125637) zonusz

    Arra gondolt a kolléga, hogy ezeknek a gépekben kevesebb a merevítés mint a régebbiekben, az új latitude-okban is van tri-metal merevítés, de azért pl a Dell Latitude D szériához, vagy az E6420/30-hoz semmi köze nincs. Vagy éppen az általad említett HP EliteBook 8000-es sorozathoz. Ezekben ,ár nincs teljes értékű fém rács merevítés a kijelző mögött, pl az én EliteBook 820 G1-embern érezhetően van merevítés, nem nagyon lehet benyomni az ujjammal a kijelzőt kívülről.

    Egy notebook merevségét úgy tudod legegyszerűbben ellenőrizni, hogy az alját megcsavarod, valamint egy ujjadat a kijelző hátuljára teszed, és megnyomod, ha az ujjadat érzed, hogy a panel hullámosodik, úgy, hogy az ujjadat kívülről nyomtad a kijelző hátlapjához, akkor arról a termékről meg is lehet az ember véleménye.

    Lásd pl a mai Lenovo-k ból nem sokat tudok mondani ami nem így viselkedik, mert az anyaga biztosan veszettül penge, és nagyon erős az anyag, csak mit sem ér ez, ha hajlik mint az esernyővászon, mert az nem szokott jót tenni sem a kijelzőnek, sem az alaplapnak.

    Ekkor szokott jönni az a válasz, hogy na de én nem hajlítgatom a gépet, meg nem nyomja meg semmi a kijelzőt, kivéve persze amikor megnyomják a villamoson, vagy leesik a kocsi üléséről, vagy éppen odacsapódik valamihez véletlenül.

    Az XPS egy konzumer masina, ami nagyon szimpi de nem cél, hogy merev legyen. A latitude merevebb lesz, de ezeknél a gépeknél már nem cél az merevség, ami pl a klasszikus üzleti gépeknél volt.

    Hogy miért azt nem tudom.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák