Új hozzászólás Aktív témák

  • Khelben

    nagyúr

    válasz StFefe #125806 üzenetére

    Dell 7559, bár kicsit túllóg a kereten, de megéri azt a +20k-t. Ha mindenképp 300 alatt kell maradni, akkor Asus N551JW, de ott gyengébb a cpu.

    Azt azért szögezzük le (a lenti vitára is visszatérve): ezek konzumer gépek. Arra lettek tervezve, hogy napi 2-3 órát otthon az asztalon használják őket netezésre, filmnézésre, kis játékra. A hordozhatóság pedig azt jelenti ezeknél a gépeknél, hogy a nappaliból átviszem a konyhába, asztalról asztalra.
    Ha ezeket a gépeket valaki elkezdi munkagépnek használni (napi 8 óra működés, hordozás táskában, folyamatos nagy terhelés), akkor ott előbb utóbb kijönnek azok a dolgok, amik miatt egy HP Zbook 15 ugyanezzel a hardverrel kétszer ennyibe kerül. Ezért próbálunk mindenkit óvni attól, hogy munkára meg sok hordozásra konzumer gépet vegyen. Persze ha csak 300k van, akkor ezt kell venni, mert nincs más lehetőség. De legyünk tisztában a 300k-s és a 600k-s, ugyanolyan hardverrel szerelt gépek közötti különbségekkel, ami elsősorban az anyaghasználatban, strapabírásban, belső merevítésekben, hűtésben, zsanérok tartósságában, billentyűzet kényelmében nyilvánul meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák