Új hozzászólás Aktív témák

  • Eendé

    csendes tag

    Sziasztok!
    A már 9. éve használt Asus laptopomat szeretném lecserélni, ehhez kérnék segítséget :)
    Íme az elképzelés:

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Néhány hónapon belül, nincs igazán konkrét dátum.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? 220 ezer körül, nagyon maximum 260 ezer Ft.
    (3) Felhasználás? Komolyabban egyiket sem tudnám kiemelni, kicsit ez is, kicsit az is. Irodai programok nem túl méretes doksikkal, programozás inkább csak haladó szinten (tanulás), játék kisebb rendszerességgel, filmezés, videózás.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Leginkább régebbi (2005-2009) játékok, de azért örülnék, ha az újabb címekkel is elbírna, de nem feltétel, nem kell ultra grafikán.
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15.6", FHD, örülnék az IPSnek, de nem kizáró ok, ha nem az.
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hordozva lesz (házon belül gyakran, nagyobb távokon heti egy-két alkalommal), utazás közben nem használnám.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem kell.
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Minél nagyobb, de 1 TB bőven elég :) SSD-hez nem ragaszkodom, optikai meghajtóhoz sem.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI gondolom már nem számít spec. igénynek :) Örülnék a háttérvilágításos billentyűzetnek, és kártyaolvasónak, de egyik sem kizáró ok.. illetve örülnék, ha ez is sokáig jó szolgálatot tenne..
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Mindenképp újat szeretnék.

    ui. A fórum után az ASUS N551JW-NC212D modell tetszett meg, még épp beleférne a keretbe, de nem tudom, a 4 GB RAM mennyire kevés, illetve régebbi teszteken sok rosszat hallottam a WIFI-jével kapcsolatban, erről valami info?

    ui2. Mivel nem túl sürgős a dolog, megéri várni, amíg kijönnek az újabb modellek, vagy várhatóan nem csökken számottevően a masinák ára?

    Előre is köszönöm,
    Attila

Új hozzászólás Aktív témák