Új hozzászólás Aktív témák

  • maxime

    csendes tag

    Sziasztok! Segítséget kérnék, mert egyáltalán nem igazodok ki a betű- és számkombinációs adattengerben, amit egy-egy laptop adatlapján feltüntetnek.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2 hónapon belül
    (2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 130-160 ezer Ft
    (3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai munka, fotószerkesztés, internet, film, játék nem.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? ---
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? kültéren is szeretném használni, ha belefér, normál méret, hogy lehessen dolgozni rajta
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Szeretném hordozni, de alapvetően nem utazás közben használnám, hanem csak magammal vinném A-ból B-be. Viszont van ahol csak mobilinternetes lehetőség jöhet szóba, szóval jó lenne, ha a net ilyenkor is gyors lenne. Nem tudom, hogy ez gép függő is vagy csak szolgáltató függő.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? optikai nem fontos, tárhely és memória passz, gondolom, minél több annál jobb. Van 1TB-os külső merevlemezem, szóval az adatokat tudom tárolni máshol. A lényeg, hogy gyors legyen a gép, ne kelljen várni egy-egy gombnyomás után, hogy betöltődjenek az adatok, oldalak.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nem tudom mire jó az eSata, USB portot használok, webkamera nem fontos
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) elsősorban új

    Örülnék, ha írnátok olyan tanácsot is pl. hogy ilyen procit ne, vagy erre figyeljek. Ugyanis nézegettem a laptopokat, és ugyanolyan áron ugyanazzal a márkával többféle is van, és csak 1-2 valamiben térnek el, én nem tudom, melyik jó, vagy melyik nem.
    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák