Új hozzászólás Aktív témák

  • Yany

    addikt

    válasz KubanitoS #130063 üzenetére

    Szerintem ez nem VA vs IPS kérdés (fakó vs. kontrasztos kérdés). IPS és IPS között is orbitális különbségek tudnak lenni akár asztali, akár notebook fronton. Alapvetően szinte mindegyik kategóriákkal jobb egy TN panelnél (láttam már dicsért TN panelt, ezt is beleértem), de hogy az IPS kontrasztosabb, mint egy VA panel, egyedileg igaz lehet egy-egy konkrét tipusra és fordítva (a fentiekhez feltételezve, hogy kb. egy korszak termékeiről beszélünk, mert persze ahogy haladunk az időben, az adott technológiákat is nagyon szépen fejlesztgetik ám, csak azt nem nagyon hirdetik, vagy egy-egy paraméter mögött bújnak meg, mint pl. egyre jobb diffúz megoldások, egyre kisebb meddő területek a pixelek között, stb, amelyek egyre jobb kontrasztot/homogenitást/fényerőt/kisebb moiré effektust eredményeznek). Az sem mindegy ugyanakkor, hogy LG, AUO, Samsung, CMO vagy ki a tököm gyártja azt a panelt.

    Annyiban oldanám a TN felé küldött negatív csomagom, hogy egy jobbfajta asztali TN kijelző azért simán tud olyan képet adni, mint egy gagyibb noti va/IPS panel, de ugyebár mások a lehetőségek.

    szerk.: egy tévhitet gyorsan hadd oszlassak még el: sokan VA panelnek tekintik az AUO AHVA paneleket, holott az valójában egy IPS implementáció. A hagyományos értelemben vett VA panelek működése más, mint az AHVA-é és a többi in-plane switching panelé (pl. Samsung PLS). Tehát amikor VA panelről beszélünk, az AHVA nem tartozik közéjük.

    [ Szerkesztve ]

    Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

Új hozzászólás Aktív témák