Új hozzászólás Aktív témák

  • bennjoe

    csendes tag

    Sziasztok,

    nem klasszikus vásárlási kérdésem van, hanem tanácskérésem. Tavaly novemberben külföldön vettem egy [Lenovo Yoga 710 14"]-est. Nagyon szerettem, de mostanáig bírta. Alaplap és memóriacserére szorul (ezt nem egészen értem; amúgy videóhívások és youtube videók alatt kezdett fagyogatni, majd Win 10-es kék halál, aztán már be sem kapcsolt). Jelenleg garanciális javítás alatt. Az előző laptopom 2008-ból (!) egy Lenovo 3000 N200 a mai napig működik (és háromévente ventillátorportalanítást, egyszeri 2GB RAM bővítést és egy XP->Ubuntu cserét leszámítva soha semmilyen beavatkozást nem igényelt...).

    Tényleg ennyire gagyik a mai consumer notebookok? Nekem nagyon fontos lenne, hogy legalább öt évet gond nélkül bírjon.

    Ha ez most a javítás után még egyszer kinyiffan (amire sajnos nagy esélyt látok), milyen hasonló de tartós laptopot ajánlanátok?

    Szempontok:
    1) Legalább öt év várható élettartam
    2) Jó minőségű (legalább Full HD IPS) kijelző (sokat olvasok), (nem feltétlenül kell hogy érintős és hogy convertible legyen)
    3) Hordozhatóság (napi nettó hat óra munkát bírjon az akku, max 1.6 kg, max régi 13.3"-asnak megfelelő házméret; nem lenne baj, ha 14"-es monitorral vékony kerettel mint ez a yoga ;) )
    4) Felhasználás: iroda, alapszintű parancssoros programozás, Matlab, Maple, internet (-> jó wifi!), filmek (játékok nem),
    5) Nem nagyon fontos, de szeretném ha SSD-s lenne (min 128 GB), és legalább 6. generációs processzorral.

    Bár nem szimpatikus (és nagyon drága) az alma, hajlandó lennék abba is befektetni ha tartós és jó a supportja... A Lenovóban csalódtam, és a Thinkpadok kijelzőitől félek. A Dell XPS-ről rengeteg meghibásodást olvasok a vásárlói fórumokon. Dell Latitude esetleg?

Új hozzászólás Aktív témák