Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    Na, lassan nálam is aktuális lesz egy új laptop. Ahhoz igazítom a keretet, amit mondtok. Első körben 300-400 ezret szántam rá, de ha a legésszerűbb alternatívák drágábbak, akkor megtoldom reális keretek között, amennyivel kell.

    A gép elsősorban játékra lesz, GTA V, Far Cry Primal, hasonló Openworld illetve FPS játékokat tolnék rajta kocagamer szinten, maximális részletesség nincs elvárva. Nyilván ehhez dedikált videokártya kell, de nem ismerem a mobilos kártyákat. Szerintem egy 1050 hozná azt, amit elvárok, ebben az ársávban talán 1080-asat nem kapok. Játék mellett csak filmezés meg böngészés menne rajta, munkára vannak más gépeim.

    Kijelzőméretben, felbontásban abszolút rugalmas vagyok, de a FullHD jó lenne, ahogy az IPS is, de ha annyira jó gép, és nem teljesen sz*r fajta TN van benne, az sem kizáró ok. Lehetőleg matt kijelzős legyen.

    Mindenképpen valami újabb generációs i7-re gondoltam (abból is nem ilyen vérszegény, 15W TDP-s U-sra, mert az max. irodai felhasználásra és böngészésre jó), min. 8 giga RAM. OS nem kell rá, van hozzá legális 64 bites Win10 Prom. SSD sem muszáj bele, van egy 1 TB-os SATA3 SSD-m hozzá. ODD nem kell bele, de ha van benne, elfér.

    Hordozdi nem hordoznám, utazás közben sem lenne használva. Súly, méret, vékonyság, akkuidő, zajosság nem érdekel. Csak azért lesz laptop, mert az albérletben nincs hely desktop gépnek vagy konzolnak külön kijelzővel, meg azokat hurcolni sem tudnám, ha költözni kell.

    Opcionálisan nem lenne baj, ha a Linuxot is normálisan támogatná, de a játékok miatt elsődlegesen Win10 menne rajta.

    Akár használt gép is szóba jöhet (ha használtban van DDR3-as, akkor ahhoz van pl. elfekvőben 2×4 GB 1333 MHz-es DDR3 RAM-om), nem ragaszkodok az újhoz. Akár játékra is alkalmas nem gamer gép is szóba jön. Angliában venném, Amazonról vagy eBayről vagy hasonló helyről rendelve. Nem ártana, ha az újnak olyan nemzetközi garija lenne, ami esetleg M.o.-on is ér valamit, arra az esetre, ha hazaköltöznék idővel, a használt géptől ilyet nem várok el, csak akkor legyen mondjuk relatíve könnyen szerelhető, meg jó alkatrészellátottságú.

Új hozzászólás Aktív témák