Új hozzászólás Aktív témák

  • elior

    újonc

    válasz Tikakukac #136817 üzenetére

    Köszi! :DD Én is falusi gyerek vagyok, így nincs is sok gondom az ilyen szóhasználattal (beszédben egymás közt). Tudom azt is, hogy mindegyik alak létezik, azt is, hogy mindkét alakot használjuk, értesültem a nyelv változásairól, a nyelvfejlődésről is, a szociokulturális hatásokról és egyebekről is. Sőt, nagyon szeretem a tájnyelveket, a dialektológiát, de a hivatalos írásbeliségtől függetlenül. Úgy néz ki, ez egy megállíthatatlan tendencia, de jelenleg az írásbeliségben (igényesebb helyeken, mint hivatalos levél, szépirodalom, tudományos nyelv és a sajtó) elenyésző az előfordulása a szóban forgó igének -k raggal. Tudományos (a magyar helyesírással és annak változásaival foglalkozó) írásokban néztem utána, nem a "gyakorikérdesek"-en és társain. Nem is beszólásnak, okoskodásnak írtam, mint azt más gondolta... (Ha jól olvastam az ékezetek nélküli hozzászólást...)

    Ami ennél viszont sokkal fontosabb, hogy kérem, adjatok választ a kérdésemre, amit már háromszor feltettem! :R De közben minden hsz-em eltűnt...

    Tehát újra:
    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?Ebben a hónapban.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? 260 ezer ft.
    (3) Felhasználás? irodai programok, játék
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem a legújabb játékok, közepes felbontás.
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6", matt, (full)HD
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? 2-3 havonta , de akkor használnánk is. 1-2 óra filmnézés.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem windows
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 120-256gb ssd, 8gb ram, Optikai meghajtó mindegy.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Inkább a tartósság, minőség a fontos, mint a design.
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új gép.

    Köszönöm!!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák