Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz hallador #139297 üzenetére

    Alapvetően írsz igazságokat, de aztán eltúlzó következtetéseket vonsz le belőle. Nyugaton is épp úgy játszani is akarnak a laptopokon, meg amiket leírsz, nem magyar sajátosság, pl. itt az angoloknál is jelen van. Továbbá szerintem is meg kell különböztetni a laptopon játszáson belül a koca gamer szintet (néha pár órára natív felbontáson tol egy kis game-et 30-60 fps-sel), vagy egész nap véres szemmel tolja a játékokat esport jelleggel, meg klánokban FreeSynces 4K monitoron, és kell neki ultra/hight beállításokon a sokszáz fps, meg a 0-ás ping. A kettő között azért óriási különbségek vannak, és az előbbi azért bele kell férjen egy laptopnál, pláne, ha gamernek van hirdetve a gyártónál is. Utóbbira viszont a 2 millás gamer laptopot sem ajánlom, arra asztali gépet kell venni.

    Írta itt valaki, hogy nyugaton 2-3 év gari van. A nagy lófütyköst. Itt Angliában a legtöbb mindenre max. egyetlen nyomorult évet adnak, nagyon ritka, ha a gyártónak van rá több garija, és a bolt továbbadja, de ez legtöbbször nem történik meg, szóval 1 év gari lesz rá, hacsak te vásárlóként a gyártónál azonnal be nem regeled, vagy nem veszel hozzá valami kiterjesztett bolti garanciát vagy biztosítást, de ilyeneket sok helyen eleve nem is kínálnak. A különbség itt annyi, hogy az angol nem várja el egy műszaki cikktől vagy laptoptól, hogy 100 év gari legyen rá, meg 200 évig menjen, hanem ha gariidőn túl tönkremegy, akkor vesz másikat, és kész. Így általában nem költenek kiterjesztett jótállásra meg biztosításra. Nem azt mondom, hogy az angol örül, ha épp gariidő lejárta után 1 nappal valami beszarik, és vennie kell másikat, mert azért drágább gépnél szívják a fogukat, de mégse csinálnak belőle akkora kérdést, mint egy magyar. Ez tisztán a jövedelemszinttel van összefüggésben.

    Tényleg nem azért, hogy a magyarságot védjem, de mikor ekézzük őket, akkor nézni kell a teljes összképet. A magyar sajátosság inkább annyi, hogy jövedelemszint alacsonyabb, meg nem cserélnek le az emberek olyan hamar gépet, plusz emiatt bizalmatlanok a termékekkel szemben, és a minél hosszabb jótállásra mennek rá. Valahol teljesen érthető.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák