Új hozzászólás Aktív témák

  • qnadam

    veterán

    sziasztok,

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? mostanában, de nem pánikszerűen sürgős, van mit használnom.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? 150-250e. ha indokolt, lehet több. ha kevesebb, az nem baj :)
    (3) Felhasználás? általános ide-oda hurcolás, web, néha videóvágás. nem kell durva erőmű, arra van (lesz) asztali gép, de ne zuhanjon össze pár fhd videótól. a gyakorlatban kb bármi cpu jó az elmúlt pár évből, ha egy diszkrét vga segít neki.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nope
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13-14", legalább 1600x900, de inkább több. matt, és lehetőleg legyen ips vagy xva.
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? az ideje jelentős részét asztali gépként töltené (a leendő asztali workstation az állandó használathoz kicsit sokat fogyyaszt), de olyankor semmi erőforrásigényest nem fog csinálni. hurcoláskor viszont ne legyen 4 kiló.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) w7-w10
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 240-512 gb ssd. vinyó és optikai nem kell. ram 8 gb.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) dokkolható legyen, csendes legyen terhelés nélkül. ne próbáljon meg úgy kinézni, mint egy macbook - kivéve ha tényleg az :) legyen masszív, vagy legalább ne csavarodjon és recsegjen, ha kicsit szigorúbban nézek rá. a mostani gépem egy thinpad w520 és x220... annyira jók úgyse lesznek, de azért örülnék. billentyűzet... lásd masszivitás :)
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) sose volt új laptopom, valószínűleg most se lesz. nem baj.

    röviden összefoglalva egy normálisan összerakott ultrabookot keresek, diszkrét vga-val, ami lehetőleg nem néz ki úgy, mint egy bazári macbook-nyúlás. bár ez utóbbi szempontot is kezdem lassan elengedni :(
    egy thinkpad x1 carbon pl tetszene, ha lenne benne vga.

    köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

    istálló? gazemberség? hupákolás?

Új hozzászólás Aktív témák