Új hozzászólás Aktív témák

  • FFmybest

    újonc

    Sziasztok! Elérkezett az az idő, hogy nem tudom tovább halasztani a laptop vásárlást, ezért szeretnék itt pár hasznos tanácsot kérni tőletek, akik ebben jártasabbak vagytok!

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    Mostanában, ami azt jelenti hogy jó lenne még februárban lerendezni a dolgot, mivel a félév gyorsan telik, nekem pedig kellene egy számítógép.

    (2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
    Hát ez egy olyan dolog, amire nem tudok konkrét árat mondani, mert fogalmam sincs, hogy arra a felhasználásra amire nekem kellene a gép, mennyit kéne rászánni. Ezért itt most nem adnék meg felső korlátot, viszont nagyon örülnék, ha esetleg mutatnátok egyet, ami alá semmiképp nem érdemes menni, és esetleg egy drágábbik változatot is!

    (3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
    Jelenleg elsősorban a Catia V5 modellező program használata lenne a legfontosabb, de nyugodtan lehet akár az Inventor is. Ezen kívül sokat használom a Serato DJ-t, a LabVIEW-t, valamint az Office programokat, és jó lenne, ha korlátolt szinten is, de alapvető zene és videoszerkesztést is tudék vele csinálni (FL Studio, Pinnacle Studio). Nem számít annyira a sebesség, csak legalább elfussanak rajta. Nem igényelek semmi extrát, kinőttem már a játékos korszakomból, valamint külső hangkártyával rendelkezem, szóval a zeneszerkesztés inkább a processzor és a memória miatt fontosabb tényező.

    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
    Nem tervezem, vagy legfeljebb nagyon alap játékokra, csak hogy néha legyen mivel elütni az időt. Tehát ezen a téren bőven hajlandó vagyok a kompromisszumra, ahogy lesz, úgy lesz.

    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    Teljesen mindegy, a lehető legolcsóbb is jó.

    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Jelenleg azt tudom mondani, hogy a lakóhelyem és a kollégium között hordoznám, valamint ha ki kellene menni "terepre". Ez többnyire azt jelenti, hogy öt napig egy asztalon lesz mozdulatlanul, aztán két napig egy másik asztalon. Utazás közben utálok pötyögni, szóval így nem használnám.

    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
    64 bites Windows 10-et használnék, de jobban szeretném magamnak telepíteni.

    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    500 GB-os HDD megfelel nekem, márkához nem ragaszkodom, ha az ismertebbek közül való (Seagate, Samsung, Hitachi, WD...). RAM az említett dolgok miatt úgy gondolom, hogy minimum 8 GB szükséges lenne. Optikai meghajtóra szükségem van, de megelégszem egy DVD meghajtóval, nem kell a Blu-Ray.

    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
    Nincsenek különleges igényeim. Ha az említett programok elfutnak rajta úgy, hogy nyugodt körülmények közt tudok vele dolgozni (kimondottan a Catiával, vagy az Inventorral), akkor elégedett leszek.

    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    Mindent meghallgatok!

    Szeretném még egyszer kiemelni, hogy azért nem írtam árat, mert nem tudom, hogy ezek alapján mi az a kategória, amit érdemes lenne megnézni! Persze tudom, hogy lehet kapni 70 ezerért és 700-ért is, és hogy az utóbbi egészen biztosan jó lenne, ezért írtam, hogy amennyiben kérhetlek titeket, mondjatok példát olyan gépre, ami mondjuk számomra a minimumot jelentené, egy olyanra, amivel kicsit jobban ellehetnék, meg mondjuk a kínálat csúcsára, és majd még gondolkodok egyet rajta :)

    Remélem, hogy mindent elég pontosan leírtam, és tudtok nekem segíteni ez ügyben. Előre is nagyon köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák