Új hozzászólás Aktív témák

  • Zamy88

    újonc

    Sziasztok!

    Szeretném a segítségeteket és szakmai véleményeteket kérni! Első körben megválaszolnám a topic-ban feltett kérdéseket, majd ezt követően leírnám azokat a kérdéseket és szempontokat, amelyek dilemmát okoznak számomra a kiválasztás során.

    1. A vásárlás most lenne aktuális.

    2. 250-380k

    3. Otthoni felhasználás. Alapvető office feladatokra, illetve hangulat szerint játékra

    4. Nem vagyok kimondottan Gamer felhasználó, de vannak olyan játékok, amelyeket ismerek és szívesen játszanék velük a lehető legjobb minőségben. Ilyen játékok: Heros of Storm, Didablo III, CS GO, HeartStone, Overwatch, Vannak olyan játékok, amelyekről hallottam és esetleg kipróbálnám őket, ilyen például: PUBG, Rainbow Six Siege (Ezeket és az esetlegesen még felmerülő egyéb játékokat kipróbálás szinten, nem feltétlenül a legjobb minőségben szeretném játszani.)

    5. Mivel játékra is szeretném használni ezért 17"-os monitor, MATT, lehetőség szerint IPS.

    6. Asztali gép "helyettesítéseként" használnám. Nem szempont a hordozhatósága. (Mindennapi hozom-viszem-re biztos nem lesz szükség)

    7. Windows

    8. HDD és SSD. (Szempont M.2), RAM: Min 8GB (MHz és RAM mennyiség tekintetében a segítségetekre lenne szükségem.)

    9. A lehető legjobb hűtés, Garancia, Anyaghasználat, Élettartam

    10. Új lenne a legjobb, de ha 101%-ig megbízható boltot tudtok ajánlani, ahol lehet használt, de még évekig prímán használható laptopot venni, akkor az anyagiak végett az is érdekel.

    A felsorolt válaszok alapján körvonalazható a kívánságom/igényem, azonban szeretném kiemelni, hogy nem vagyok 0/24-es gamer felhasználó, vágyaim vannak csupán, amit időszakosan lehet megpróbálnék kielégíteni, de ha nem sikerül, kompromisszum képes vagyok. Mindezek tükrében nem célom tovább nyújtózkodni a takarómon, így nem feltétlenül olyan gépet szeretnék venni ami a legújabb 2018-as modell és csúcstechnológia.

    Ami fontos szempont, hogy a családom és az életem építése mellett heti maximum 2-3 nap áll rendelkezésemre játék célból használni a gépet. Mint látható a válaszokból, nincs is igényem a legújabb játékokkal csúcsminőségben játszani, ezért elszeretném kerülni a "fölöslegesen" erős laptop vásárlását.

    A megvásárolni kívánt laptopot maximum 3-5 évre vásárolnám a fent említett célokból, ez idő alatt, vagy legkésőbb ennyi idő után szeretnék beruházni egy Asztali PC-re. Ezt az átmeneti időszakot lenne hivatott a laptopnak áthidalni.

    A fenti szempontok és az eddigi tájékozódásom alapján a következő kérdésekben szeretném,ha segítenétek:

    - Hűtés szempontjából: ASUS ROG G széria, ACER PREDATOR HELIOS 300, DELL Inspiron 7577, vagy Lenovo Y520/720?

    - VGA szempontjából: 980M vagy 1050 TI (Esetleg 1060)?

    Az eddigi laptopok amikkel szimpatizáltam:
    - ACER PREDATOR HELIOS 300 (Garanciát negatívumként említették, illetve nem láttam hűtésről jó tesztet, szerelhetőség és bővíthetőség nem a legjobban megoldott)
    - Lenovo Y520/720 (Sokan ezeket vásárolták)
    - ASUS ROG G752VY (Most "akciósan" megvásárolható. Jó teszteket és véleményeket olvastam. Hűtést kifejezetten dicsérték. Negatívumként viszont említették: "Régebbi" M980 VGA, 2016-os modell, Hasonló árban "újabb" technológia elérhető.

    A felsorolt laptopokon kívül én az ASUS ROG G752VY-al szimpatizálok, de érdekelnének még egyéb, a felhasználási célomnak megfelelő laptop javaslatok is.

    Elnézést, hogy ilyen terjedelmes lett a hozzászólásom, de igyekeztem minden infót leírni.

    Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák