Új hozzászólás Aktív témák

  • Prowler

    senior tag

    Üdv mindenkinek! Még mindig nem sikerült megtalálnom az ideális cseregépet, ebben kérném a segítségeteket, hátha tudtok pár típust mondani még ami elkerülte a figyelmemet.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Év vége felé előreláthatólag
    (2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
    Maximum 120 ezer Ft, de Angliában veszem így a magyar árak annyira nem relevánsak.
    (3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Böngészés, chat, Youtube, alap dolgok.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Csak nagyon régi, GPU-t nem igénylő játékokra alkalmanként (Diablo 2, HoMM 3)
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 12.5-14", matt. 900p panel legalább jó lenne de nem riadok vissza egy HD paneltől sem, ha kis méretű a laptop.
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem sokat, évente 1-2szer, utazás közben nem használnám.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win 8.1 támogatás kell.
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 2 meghajtó támogatása (mSATA+HDD / m.2+HDD) nagy előny lenne, de nem életbevágó. RAM, stb van otthon. Optikai meghajtó nem fontos.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) 3. vagy 5. generációs Intel platform, ne lehessen tojást sütni rajta használat közben.
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csakis használt, természetesen.

    Amint feljebb írtam, vagy 3. vagy 5. generációs Intel platformmal szerelt gépet szeretnék. A 4-es szériás gépek nem valami jól sikerültek (amint azt jelenleg is tapasztalom), szóval azt a generációt alapból skippelném.
    Amiket eddig néztem: X230, X250, T430, T450, E6430, E5450, E7450.
    HP vonalat nem erőltetném, 840 G2 volt már, se a minőségével, se a HP billentyűzetkiosztásával nem tudok megbarátkozni (habár az 50-es szériás Latitude is éppen csak határeset már).

    Létezik még bármi egyéb gép ebben a kategóriában, vagy ez az összes típus amiből válogatni lehet? :F

    Veremivadék Undorkutya

Új hozzászólás Aktív témák