Új hozzászólás Aktív témák

  • alpihun

    senior tag

    Sziasztok!

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    Egy-két hónapon belül, várok még valami jó akcióra vagy hirdetésre.

    (2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
    300k a felső határ, de olcsóbban jó lenne, mert szeretném, hogy ebbe teljesen beleférjen a konfig (16GB RAM, tárhely upgrade).

    (3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
    Főleg programozás (egyetem, munka), de minden egyéb szokásos dolog is, mint filmnézés, netezés stb. Kevés játék.

    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
    Itt kitérek arra, hogy ez a történet eddig, játszás nélkül egyértelműen valami probookot vagy latitudeot (pl 5590) jelent, ahogy olvasgattam itt, viszont nagyon szeretnék valamilyen dedikált GPU-t is a heti-kétheti lanpartik miatt, meg néha otthon is jól esne.
    Nem vagyok grafikaigényes, meg nem is AAA címekról van szó, inkább esportok (overwatch, hots), meg ilyen gmod pl, de semmi crysis. Szóval egy mx150 vagy 130 is megtenné, viszont nem látok ilyenekkel értelmes gépeket. (Lehet AMD is amúgy, akár a proci is, nem vagyok intel vagy nvidia párti sem, csak épp nem sok jót olvastam pl. a ryzenes nitro hűtéséról).

    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    15.6col FHD, esetleg 17, de 14 már nem. Matt / IPS szép bónuszok.

    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Hordozva heti többször is, viszont fiatalságomban s erőmben lévén ez csak olyan 3.5-4 kiló körül húzza meg a felső határt, ezt még vígan elcipelem s lenne még máshol mit faragjak a táskám súlyán. Utazás közben nem lesz használva csak havi egyszer, vonaton, áramról, szal ez nem is igazán az a téma.

    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
    Mindegy, egyetem adja a windowst.

    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    Optikai meghajtó nem kell.
    RAM kelleni fog 16GB, de ennek a felét valószínűleg én fogom berakni, nem nagyon árulják gyárilag így a dolgokat, viszont kb mindenben van szabad slot a 8GB mellett.
    Tárhely is érdekes történet, ideálisan 1TB HDD + 256GB SSD kellene a boldog élethez, de kevés laposban van ez a páros indulásból benne, szóval, ha 1TB/128GB vagy ha az egyik van s a másiknak meg van benne szabad helye akkor jól vagyunk ezzel, veszek utólag ami kell.

    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
    HDMI, 2-3 USB csati kell.
    Ami fontos, hogy sokat lesz hordozva s nagyon sokat lesz használva.
    Három évet bírjon ki.

    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    Inkább új, de gondolkodok használt dolgokon is, ha kapnék legalább 1.5 év garanciával,

    brainstorming
    Szóval az üzleti notikkal az a baj, s most főleg az 5590-ről beszélek azt hiszem, hogy nincs GPU és nincs tárhely kombó lehetőség, mindkettő elég nagy érvágás. Vagy van, de akkor horror áron. GPU nélkül viszont a HDD sem igazán kell egy 512GB SSD mellé.
    Amit néztem még az acer a515, de nagyon weird konfigok vannak belőle, ilyen 4GB ramokkal, vagy 8GB de single slot, dedikált gpu-sok mindenhol elfogyva, nem tudom mi van ezekkel.
    Most épp a DELL 5587 (G5) / 7577 -esekkel vagyok leállva.

    Szóval. Kapok ennél jobbat?
    Vagy le kellene mindenképp mondanom a játszásról s egy üzletit vegyek?
    S ha mindkét válasz "nem", akkor megéri az újabb generációs G5 a felárat? Konfigban csak az újabb CPU-ban különbözik a 7577-től (vagy 7567 is van használtan). Ezek újan mindenképp i5-el lennének. Használtan bejön a képbe az i7 is (csak mert inkább ilyeneket árulnak, amúgy nem hiszem, hogy érintene a H-s i5 és i7 közti különbség generáción belül, úgy, hogy i5 5250U-ról váltok).

    Referenciaként most egy dell 5558-am van. i5 5250u, 128GB/1TB tárhely, geforce 920m, 8GB RAM. Ezzel az egyetemet vígan elkezdtem, viszont mára már gyenge CPU, gyenge GPU, kevés SSD, kevés RAM. Utóbbi kettőt lehetne műteni, de már nem éri meg.

    [ Szerkesztve ]

    Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.

Új hozzászólás Aktív témák