Új hozzászólás Aktív témák

  • tomargus

    csendes tag

    Sziasztok, a "szokásos" kérdés miatt írnék én is egy bejegyzést, aki esetleg tud segíteni, annak jónéven venném a tanácsát.

    Milyen notebookot vegyek címszó alatt, de bővebben.
    Alapfelállás MS Surface pro 6. Nem mértem még fel igazán a piacot, de eddig minden irány ide vezet.
    Tehát arra szeretnék választ találni, hogy mire alkalmas Surface Pro 6, mire nem, leírnám hogy mire fogom használni az eszközt.

    Ha valaki tud alternatívát, jobbat, ötletesebbet, kérem, írja meg. Sajnos már régen vettem új vasat, biztos több olyan termék van amiről nem is hallottam még.

    A kérdéssorra a válaszok.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    Szeptember 1-ig, tehát nem várhatok a 7-re. A pénz már megvan rá, de még nem láttam alternatívákat, nem szeretnék egyszereplős választékot.

    (2) A gépre szánt összeg forintban?
    1.000.000Ft, valójában cca. £2200, áruhitellel. Londoni import, nem magyar piacról.

    (3) Felhasználás?
    Na és itt a lényeg. Az alábbi fontossági sorrendben kell munkára.
    - Teljesen mobilan, afféle "papírlapként" használva csak a kijelzőt, konferenciákhoz kell, illetve magántanári prezentációkhoz, ahol az ügyfeleim írhatnak a felületre. Itt office appok, prezi
    - Hoznom vinnem kell, tehát csak tablet jöhet szóba, viszont nem tudok laptopokat normálisan használni, 30 éve asztali gépeken élek. Tehát, kell hozzá vinnem egy billentyűzetet, egeret. A helyszínen van kijelző, otthon van egy 32" os monitor és egy 64 es TV.
    Jelenlegi elképzelés egy táskában egy MS surface 6, egy bill, egy egér, és egy MS dock, extra usb kkel és porttal a monitornak.
    - Második legfontosabb funkciója: PS ben grafikus vagyok, illetve többnyire premiere pron is kell dolgoznom, tehát pen es rajz és gördülékeny munka elengedhetetlen. Tehát kell egy up to date pen és összhang. Akár kijelzőn is követhető tollvonások.

    (4) Itt úgyírnám hogy MIRE NEM KELL:
    A legfejlettebb játék amivel utoljára játszottam az a Diablo 2, illetve az UFO Enemy Unknown. Igen, a DOS-os. És az 2019 ben volt. Tehát a VGA a Photoshopra megy, ram detto. Nem érdekel hogy milyen game eket futtat.
    Továbbá saját kamerám és mikrofonom van - lásd USB bővítés a dock on, valamint nem szoktam számítógépekkel fényképezni sem. Tehát kamera nem szempont.
    Ja, és nem lesz mutogatva. Nem fogom mondani embereknek hogy te figyelj, milyen szép világító alma van a hátulján. Ez egy gép. A gépen dolgozni szoktak.

    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    Sehol sem látok ilyen képességű eszközt 15" ben, biztos csak én nem mértem fel a piacot. Többi kifejezést nem ismerem.

    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Abszolút hordozhatónak kell lennie. Egy papírlap súlya is sok, gyakorlatilag adom-kapom majd a "kijelző" részét, aminek érintőképernyőnek kell lennie, mint egy "füzetet".

    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
    Csak Win10, nincs kizárva a Win7.

    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    Minimális, 256 GB max. Van asztali gépem és külső HDD-k, nem költök pénzt SSD-n való "pihentetésre", napi szinten leülök "valódi" gép elé is, tehát a backup megoldott. A munkafolyamataimat akarom csak tárolni rajta, játékot semmit, entertainment médiát semmit. Szóval nem ez lesz a warez/porn raktár... (bocs, hülye vicc)

    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
    -A legmodernebb PEN, grafikai munkákra alkalmasnak kell lennie.
    -A lehető legkevésbé sérülékenynek kell lennie. Mások is fognak "rá írni". És folyamatosan kint lesz a kezemből a touchscreen.
    -A lehető legtöbb hasznosítható port. "Új" USB szabványok nem érdekelnek, nincsenek Apple készülékeim. Csak kijelzőhöz legyen naprakész, felőlem lehet USB 2 es is az összes port. Plusz egy Micro SD, több nem kell.

    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    - Új is és használt is

Új hozzászólás Aktív témák