Új hozzászólás Aktív témák

  • dssport

    tag

    válasz Tikakukac #154799 üzenetére

    Én az említett HP 250 G7 laptopot (ha végül azt rendelem) hetente minimum 4-szer fogom hozni-vinni munkába és vissza. Tudom, hogy ez a modell nem erre van, de most ennyi a keret. Nagyjából vigyázok rá és kész. Majd lesz valami. Néztem használt üzletit is ugyan úgy 200k-ig, de számomra ott soha nem tiszta, hogy ami windows rajta van az hivatalosan használható-e se matrica se semmi. Azt mondják, hogy persze jó az úgy ahogy van ez már digitális licenc... Értem, de én csak annyit látok, hogy a gépen van mondjuk egy win7 matrica, valaha azzal jött ki most pedig árulják hivatalos?!? Win10Pro-val... Jobb esetben a számlára is feltüntetik, hogy az van a gépen eladáskor. Ugyan úgy nem tiszta számomra, hogy ha mondjuk softdirect-nél vagy softwaredeals-nél veszek céges használatra oprendszert, akkor azért egy ellenőrzéskor fog-e bárki sipákolni. Bocs kicsit elkanyarodtam... Lényeg, hogy ha kicsit odafigyel rá az ember akkor 3-4 évet simán kihúzhat egy közönséges laptop is. Középen kell kinyitni és kész. Ha valaki megvesz egy használt üzletit azt sem fogja sokkal tovább megtartani mert mondjuk 4-5 évesen kerül hozzá onnan indul a buli.
    10000 éve még tök jó volt pl a hp renew program abba vettem egy 6510b-t újan, olcsóbban mai napig megy, ha kinyitom mondjuk 20fokos szögben, fel tudom úgy emelni a fedlapnál fogva, hogy nem nyílik ki jobban.... 10+ évesen években mérhető üzemórával.
    Vagy másik példa van egy EliteBook 820-am. Tegnap letettem a táskában (nem laptop táska csak egy vékony táska) a lépcsőre... Sajnos van egy olyan hülye szokásom, hogy a lépcsőn is csinálok dolgokat. pl lefelé menet öltözködök, olvasok stb... Most éppen olvastam és ráléptem a laptopra. Aztán gyorsan visszahúztam a lábam, ezzel pedig lelöktem. Zuhant 3 lépcsőfokot. :D Meg sem néztem, siettem, gondoltam majd ha legközelebb kell akkor ez lesz a meglepetés, hogy hány darabban van :D Jelentem kutya baja...
    Párom annak idején fősulin: Asus A6000. Végén darabokra volt törve, nem komázta, hogy a kóteros vonatozásban sokszor a legtöbbet dobált legjobban megtömött bőrönd aljára volt bedobva natúrba... Ha huzat volt a szobában billegett a kijelző annyira gatya lett. Nem lehetett úgy kinyitni, hogy ne potyogjanak belőle műanyagdarabok... De egy célra vette, a célt kiszolgálta. 4 év abból 1 már kompromisszumos. Egyszerre múlt ki a géptest és avult el a tudás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák