Új hozzászólás Aktív témák

  • Tetsuo

    aktív tag

    válasz hallador #155453 üzenetére

    Oké. Egyébként Angliában élek és én vásárolnék valakinek laptopot innen, oda (Magyarországra). Nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult.
    A neten utánajártam... egy szintig. Itt a Digiprime 5 csillagos, mint a Mysoft. Persze ez nem minden, ezért kérdezem itt.

    Mondjuk alapból nem értem ezt. Egy jó boltnak érdeke lenne, hogy a vásárlók elégedettek legyenek. Ha nem azok, elpártolnak és lehúzhatná a rolót...
    A fogyasztóvédelem pedig itt Nyugaton elég erős. Olyannyira, hogy a vásárlók semminek nem járnak utána, csak mennek a tömeg után, a nagy boltokban (webshopokban) 0% az esély arra, hogy átverjék, hiszen a boltot komolyan p*csán rúgnák. Azonnal lehozná valami bulvárlap (pl. Daily Mail) és másnapra kiürülne az üzlet, nem lenne vásárló egy szál sem.

    Arról van fogalmam, hogy hazánkban az átkos rendszer óta az megy, ki tudja jobban átverni a másikat, de egy viszonteladótól, egy nagykertől nem ezt várnám, hiszen egyrészt itt a külföldi cég is képviselve van, másrészt nem egy szimpla vásárló az, akit jól átverve tovább gazdagodhat a gengszterváltáskor összelopott vagyonból céget alapító tulaj (majd azt átmenti egy másikcégbe stb.), hanem a tisztességes üzletpolitika hosszútávú előnye ilyen területen legalábbis nyilvánvalóbb.

    Ezek után két kérdés maradt:
    1. Van olyan üzlet (laptop), ami úgy-ahogy megbízható? Ahonnan külföldről is vásárolhatok és pontosan azt fogom kapni, amit megrendeltem? Az USAnotebook.hu és a Mysoft.hu ilyennek tűnik. (Nem, még nem telefonáltam, de majd megejtem.)
    2. A Ryzen 5 2500U processzor elég egy átlagos irodai/otthoni gépnek (extremitás nélkül) még néhány évig?


    Tikkakukac

    Hogy érted, hogy "konfigmódosított RAM, SSD stb."? Hát nekem épp 8GB RAM, 256 SSD és i5 kell, akkor mi mást nézhetnék mint az ilyen konfigokat?
    Egyáltalán nem is értem az ettől eltéréseket, hiszen ez lenne az alap ma már.
    (Ki vesz 4GB-tal vagy 1TB HDD-vel laptopot? :F A Mysoft kínál az adott HP-ből vagy húszat is.)

Új hozzászólás Aktív témák